Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dec. 18-án voltam dokinál és...

Dec. 18-án voltam dokinál és azt mondta akkor, hogy 6 hetes vagyok. Tegnap megint voltam rá 3 hétre a papíromon az áll, hogy 11 hetes. Ez most, hogy lehet?

Figyelt kérdés
Akkor hány hetes vagyok. Tegnap nem volt UH csak megvizsgált.
2008. jan. 9. 07:14
 1/4 anonim ***** válasza:
25%

Szia..uh alapjan szoktak valtoztatni a baba korat...ugy ertem a merete alapjan.Amugy nyugodtan rekardezhettel volna a dokinal...en nem ertem, hogy miert nem lehet megkerdezni tolle hiszen kotelessege elmondani, hogy mi tortenik veled hiszen nem egy vegyesboltban mentel vasarolni.

Na mindegy...szoval..altalaban a menszi elso napjatol szamoljak ki a terhesseget annak ellenere, hogy nem akkor eshettel teherbe..kozepidoben vagy talan annal kesobb.Elmeletileg nem tartjak szamon azt a 2 hetet..de van aki beleszamolja(hallottam mar rola de en sem ertem).

Uh nelkul meg eleg nehez 2 hetet hozzaadni egy embrio meretehez....ha latta volna akkor az mas..meretek alapjan elfogadnam..de igy....passz.

2008. jan. 9. 08:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
szia hát nem tudom hogy csinálta ezt a dokid lehet ő tudja nekem az uh alapján 1 hétel le vagyunk maradva ami persze nem baj csak ezt már a másadik uh is kimutatta nem csak ugy gondolt egyet a doki és 1hetes lemaradást mondot szerintem kérdezd meg mi alapján gondolja biztos meg magyarázza nem barbár egyik sem ők is csak emberek jó baba várást
2008. jan. 9. 13:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség korát az utolsó menses első napjától számolják. Ez lesz az egyetlen fix pontod. A baba korát a fogantatás napjától számítják, de mivel ennek a dátuma nem biztos, így senki nem foglalkozik vele. A többi kormeghatározás mind a baba mértetétől függ, akár uh-n nézik, akár vizsgálnak, és mindig eltérő lesz mint amennyi a mensi napjától van számítva, ugyanis minden baba eltérő ütemben nő. Ez az adat inkább csak viszonyszámnak jó.
2008. jan. 9. 18:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én esetem hasonló. Pontosan 6 hetes voltam (a naptár szerint), amikor a doki a petezsák alapján 4. hetet írt a leletemre. 4 héttel később mentem újra vizsgálatra (amiből 3,5 lett a doki rendelési ideje miatt), akkor a baba a mérete alapján 9. hetes terhességet írtak.

Lehet, hogy nálad is hasonló volt a helyzet, az elején nagyobb a tévedés esélye, olyankor szerintem még jobb a naptár szerint számolni.

2008. jan. 9. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!