A méhen kívüli terhességet mikor lehet megállapítani?
Sajnos erre utaló tüneteim vannak (kimaradt menzesz után pár napig tartó barnázás, enyhe feszítő, szurkáló érzés a hasamban), ráadásul volt hasi és petefészek műtétem is, úgy olvastam ez is hajlamosító tényező.
5 hetes ultrahangon ez már látszik? Vagy a méhen kívüli is inkább 6. hét után látható?
Nektek hogy és mikor derült ki, akivel már előfordult?
5 hetesen látnia kell a méhben legalább a sejtszaporulatot, ha nincs akkor keresnie kell máshol, így elvileg látnia kéne hogy méhen kívüli-e. A barnázás ennyire korán normális lehet, ezt nevezik beagyazódási verzésnek, nem feltétlen a méhen kívüli jele. A szurkálás sem, elkezdett alakulni a mehed, nyúlnak a szalagok, stb.
Kívánom a legjobbakat!
De van már pozitív teszted?
Egyébként sajnos nem mindig van előzetes tünete a méhen kívülinek. Én is féltem tőle, úgyhogy már elég korán elmentem ultrahangra, 5+3 hetesen. Megállapította a doki a terhességet, és rögtön rá is kérdeztem, hogy jó helyen van-e a baba.
Persze, van, a digitális Clearblue 2-3 hetet ír, vagyis 4-5 hetes lehetek.
Köszönöm a válaszokat egyébként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!