A koldokzsinor a nyakon?
Ha a koldokzsinor ravan tekeredve a magzat nyakara akkor tobbet vagy kevesebbet mozog?
Az oxigen hiany kovetkezteben is lehet aktiv magzatmozgas vagy arra csak az jellemzo ha kevesebbet mozog?
Oxigenhianynal milyen a szivfrekvencia? Alacsony vagy magas?
Semmi jele nincs. Hatszor volt a lányom nyakán a zsinór, csak annyi jele volt, hogy nem ereszkedett le azután sem, hogy elfolyt a magzatvíz. A műtőben derült ki, hogy a méhlepénynél tekerte fel magát, ezért nem tudott lejjebb jönni, ezért nem tudott megszületni.
Önmagában a nyakra tekert köldökzsinór SEMMI problémát nem okoz. Jól ki van ez találva. A zsinór csúszós, akkor sincs gond, ha csomó kerül rá, mert nem tud úgy megszorulni, hogy elzáródjon.
Az nem szamit, hogy ra van-e tekeredve, onmagaban nem jelent semmit, plusz sokszor csak egy pillanatnyi allapot, ahogy mozog a baba a zsinor is atkerulhet mashova. Kisfiamnak ketszer volt a nyakan, igy is szuletett meg, nem volt baj. Aktiv volt amugy vegig. Maximum ha nagyon rovid a zsinor es ra van tekeredve, akkor a huvelyi szulest akadalyozhatja es csaszarra van szukseg.
Akkor szokott baj lenni, ha van csomo a koldokzsinoron es az is pont olyan szerencsetlenul sikeredett, hogy elzarja az oxigenellatast. Most logikusan gondolva szerintem leesik a szivhang ilyenkor, de szerencsere nem voltam ilyen helyzetben, igy nem tudom.
1!
NEM a köldökzsinór záródik el. Hanem elszorítja a magzat nyaki ütőerét,és az agy nem kap elég vért.
A lányomnak 3x volt a nyakán,császár lett (nem emiatt). Mondták utána, hogy annyira elszorította a nyakát,hogy picit kék is volt. Csak fizikális ingerre sírt fel.
Azt mondták,hajlamosabb lehet emiatt a diszes problémákra (diszlexia diszgráfia diszkalkulia).
De mivel amúgy is beteg,nem lehet megállapítani,mi jött ebből, és mi nem.
36 hetesen volt nekem utoljara uh asszem, utana mar nem. Nem mondtak akkor, hogy a nyakan lett volna, szoval en szules utan tudtam meg.
De lehet az orvosok is, mert az utolso uh-n meg tenyleg nem volt a nyakan, passz. 2-es voltam.
3as vagyok. Nekem nem volt uh szülés előtt, csak fizikális vizsgálat és beöntés.
Apás szülés lett volna,de hiába folyt el otthon a magzatvíz, nem kezdődött el a tágulás. Császár lett.
3-assal értek egyet. A fiam nyakán volt 3-szor a köldökzsinór, és indított szülés volt, mert nem mozgott. Szerencsére meg tudtam szülni, elég hosszú volt a köldökzsinór, de tiszta lila volt a gyerek. A doki azt mondta, egyből felsírt, szóval nem lesz baja.
Adhd-s, és vannak autista vonásai, bár többszöri vizsgálat után ezt kizárták, de kétségtelenül vannak azért dolgai. Van olyan doki, aki azt mondja, hogy genetikus (Senkit nem ismerek a családban, persze tudom, hetedíziglen visszaüthet a gyerek. Még véletlenül se a diplomás szüleire hasonlítson, nyilván, valami távoli problémás rokonra inkább.) Van aki pedig állítja, hogy a nyakra tekeredett köldökzsinór miatt oxigénhiány lépett fel, és ezért sérült az agya. Persze ezt már soha nem tudjuk meg.
Ha a köldökzsinór a nyakon van az nem baj, nem kóros, ès nem kàros.
Kèpzeld el egy puha slagkènt, amiben nagy nyomàssal megy a vìz. Amìg elèg jó az àramlàs, nem tõrik meg ès nem szorul el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!