Hematòma a terhesség alatt? Mit tehetek a babàmèrt?
Sziasztok! Ez a 3. terhességem màsfèl èven belül és az első kettő vetèlèssel vègződött. Mindegyik hematòma miatt. Szedtem a terhességeknèl progreszterolt, rutascorbint, terhes vitamint, omega 3-at, D vitamint, folsavat, vasat, magnèziumot, C vitamint. Egész nap pihentem, és mégis 1 hét vèrzès után elment a baba a 8. hèten.
Most a 3. terhességem töltöm. Hètfő óta vèrzek. A nőgyógyász azt mondta, hogy tele van a méhem hematòmàkkal. Nem tud mit tenni, hogy megmaradjon a baba. Pihenek, szedem a progreszterolt, a vitaminokat és remélem, hogy most más vége lesz. Szerdán òriàsi alvadtvèr darabok jöttek ki... Már szinte biztosak voltunk benne, hogy elvesztettük a babànkat, de a csütörtöki ultrahang szerint ver a kis szíve. A hematomâk a magzat mellett vannak. Mitől alakul ki? Mióta pozitív lett a teszt, itthon vagyok. Pihenek és odafigyelek magamra. Mit tehetek, hogy velünk maradjon? Az orvosok mind 3 terhességnèl azt mondtàk, hogy nem tudnak mit tenni a babàèrt. Amit találtam elolvastam, de nem találtam vàlaszokat. Akivel ilyen törtènt, hogy született mégis egészséges babàja?
Szorítok èrtetek! Sajnos nem tudni mitől alakul ki, nekem sem tudta megmondani az orvosom. Gyógyszereket, pihenèst szoktak ajánlani. Nekem a progeszteronra azt mondta a doki azért kell, hogy minél jobban védje a mèhszájat a vérzés miatt, valamint ajánlotta az ALA-t (alfa liponsav), ami pedig a magzatburkot is erősíti. Én ezeket szedtem, plusz 2000 mg C vitamint naponta, 6 hétig feküdtem, 12. Hét óta (amikor elkezdtem barnázni) semmi házasèlet. Rengeteg folyadékot igyál, van aki a narancslére és a gránátalma lère is esküszik.
Van facen egy csoport, Subchorionic hematoma support group, támogató közösség, megosztják a nők egymással a tapasztalataikat és törtèneteiket.
Sajnos tényleg nem lehet tudni mi lesz a kimenetele, borzasztó egy dolog ez a hematóma.
Sajnos, semmit. Nekem is volt vetélésem, ott elvileg nem volt hematomám. A következő terhességemnél viszont lett ☹️ Jobban véreztem, mint az előzőnél. Biztos voltam benne, hogy ez is rosszul végződik. Főleg, hogy előtte pár órával látták és akkor még nem láttak hematómát, utána öntött el a vér.
Nekem szerencsém volt, mert a kis okosom a tetőtérbe ágyazodott be, a hematóma alatta volt, így nem tudta elsodorni. De így is csak a remény volt, meg a progi, sok pihenés. Most 24 hetes vagyok. Már nincs hematomám, de már elég nagy ahhoz, hogy meg tudná védeni magát 😁 Drukkolok neked!🤞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!