Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bármit teszek nem normalizálód...

Bármit teszek nem normalizálódik a vashiányom. Tudtok rá valami bevált módszert?

Figyelt kérdés

Szedek rá Neo ferro folgammát, minden nap iszok 20ml Iron Energy vasat, próbálok minél több vörös húst enni májat, halat, spenótot, céklát stb. Még sincs abszolút semmi látszata, a dokim mindig ki van akadva, hogy rossz a laboreredményem. Már nem tudom mit tehetnék ennél többet. Holnap kell mennem a dokimhoz és tuti le fog cseszni, pedig odafigyelek tényleg. Van valaki, akinek bevált bármi más? Minden ötletnek nagyon örülnék.

[link]

28 hetesen is ilyen volt a laborom, és most 36 hetesen is, pedig nagyon rákapcsoltam a vas bevitelre. Tényleg olyan rossz ez?

2024. máj. 2. 14:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a dokival lesz a probléma...

Háziorvosod mit mond?

Milyen dolog már az,hogy az orvos téged csesz le a rossz labor miatt? Bassz nem ez a dolga! Ajánljon mást akkor. Gyógyítson! Ne hepciáskosjon!

Nehogy már te gyógyítsd magadat...akkor mire való az orvos?

Próbálgatni kell különben a vaskészítményeket.

Sorbifer pl?

2024. máj. 2. 14:48
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ugye nem magán?

Mert ha mégis, hagyd ott a p...ba!

Az ő dolga lenne vénás vasat írni, ha ennyire nem megy feltornázni.

Végső esetben vérátömlesztést.

Egyébként nekem a Krauterblut szirup illetve a méregdrága Just Nahrin Áfonya voltak az egyedüliek, amik valamicskét javítottak a vérképemen, de még így is vénás kellett.

2024. máj. 2. 14:52
 3/13 A kérdező kommentje:

A háziorvos nem igazán mond semmit, szerinte a kismamáknak nem is kellene labort nézni, mert ilyenkor felborul minden, és tele lesz csillaggal.

Azért cseszett le legutóbb a nőgyógyász, mert szerinte az étrendem nem megfelelő, és azzal kellene kordában tartanom a vasamat, de hiába fogadtam meg, amiket mondott, semmit sem javult a helyzet. Csak a maltofert próbáltam még, de az nem vált be.

2024. máj. 2. 14:55
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem vegig alacsony volt a vasam, hemoglobinom is 90 korul volt, nem sikerult feltornazni, pedig mar napi 3x szedtem vasat. De szules utan 4-5 honappal mar tokeletes ertekeim voltak. Azon kivul hogy sokat szedultem es a hajam hullott, nem volt mas gond. Nyilvan ez is epp eleg, de lehetett volna rosszabb is.

Egyebkent mint utobb megtudtam, meg a terhesseg alatt es szules utan is venasan kellett volna kapnom vasat, de ezt nekem soha senki nem ajanlotta, en meg nem tudtam, igy nem kertem.

2024. máj. 2. 15:27
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyik vaskeszitmeny sem vitte feljebb. Végül kaptam venasan vaspotlast. Ha vasfelszivodasi zavarod van se a vastabletta, se élelmiszer nem tudja feljebb vinni.
2024. máj. 2. 15:49
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Maltofert vált be nekem.
2024. máj. 2. 15:56
 7/13 anonim ***** válasza:
*Maltofer
2024. máj. 2. 15:57
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem többféle vas után a Sorbifer Durules vált be, de hármasával szedve, Krauterblut gyógynövényes itallal.

Nekem hematológus kontrollálta más jellegű probléma miatt. Nagyon nehezen találtuk meg, hogy mi válik be nálam, pedig a neo ferro is hármasával ment egy hónapig, mégis csökkent mellette a vas.

Ne hagyd magad a dokinak, nem tudod étkezéssel karban tartani.

2024. máj. 2. 18:31
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Valami más vitamin/ásványiag hiányzik a szervezetedből és azért alacsony a vas.
2024. máj. 2. 18:58
 10/13 anonim ***** válasza:
Bármit is szedtem, ettem stb a vasszintem a béka segge alatt volt. Egészséges babát szültem.Nem ezen múlik.Nem lesz gond.
2024. máj. 2. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!