Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy van a Gyes, gyed. Melyike...

Hogy van a Gyes, gyed. Melyiket kapom előbb, és mennyi ideig?

Figyelt kérdés
2008. jan. 8. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
hát a gyed van előbb én ugy tudom és a brutó jövedelmednek a 70% de nem több 96000ft-nál ugy tudom 2évig ;aztán a gyes de lehet forditva az a lényeg hogy a 70% stimmel meg az év is
2008. jan. 8. 17:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

az előttem szólóval részben egyet értek, mert a gyed valóban a bruttó 70 %-a, viszont a gyes az mindenkinek ugyan annyi 28000 párszáz forint. Ha nincs meg a megfelelő munkaviszonyod akkor viszont nem kapsz gyedet a szülés után hanem akkor csak gyest kapsz ami alanyi jogon jár ami akkor így 3 év és 28000Ft.

Gyedet akkor kapsz ha az elmúlt két évben van összesen 180nap ledolgozott munkanapod. ebbe a táppénz is beleszámít, de azokban a hónapokban amikor táppénzen vagy akkor is a bruttó bejelentett munkabért veszik alapul legutóbbi infóim szerint.

De ha felhívod a TB-t akkor még ennyi választ sem kapsz... mert egyszerüen képtelenek mondani még körülbelüli összeget. Pedig nem tudom elhnni, hgy ha ott dolgozik x ideje valki és odafigyel.. akkor ne tudná megmondani, hogy a minimálbér után mennyi a gyed.

Remélem hasznos voltam. Légy jó!

2008. jan. 8. 17:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Fél évig TGYÁS jár, ez az előző évi átlagbéred 70%-a, nincs maximálva. Fél éves kortól ját a GYES, ez szintén a béred 70%-a, de maximálva van 80 ezer forint körül. Két éves kortól háromig jön a GYES, ami fizetéstől független: kevesebb, mint 30 ezer forint.
2008. jan. 8. 18:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
POntosítás!POntosan a gyermek 0 hónapos korától 6 hónapos koráig GYÁS,a teljes jövedelmed 70%-a,korlátozás nélkül,a GYED 6 hónapos kortól 24 hónaposig,a jövedelmed 70%-a,max.96 ezer forint.A GYES alanyi jogon jár mkinek,aki nem volt bejelentve,ő csak ezt kapja 3 évig,te,ha be vagy jelentve,akkor 24 hótól 36 hóig,ez 29.200ft mínusz 9%nyugdíjalap,tehát nagyjából 26 ezer forint+egy gyerekre 11.700 ft családi pótlék,és egyszeri anyasági hozzájárulás a baba születése után,ami babánként kb.60 ezer ft,+a babakötvény.A 96 ezer ft az év kezdés miatt változhatott,a következő közlönyben már benne lesz.
2008. jan. 10. 21:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az lenne kérdésem hogy a Gyed az eslőző év bruttó bér 70% a? vagy nettó bér 70%??

Vagy hogy van ez?

Köszike Niki

2009. jan. 12. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!