Az Alíz nekem inkább kislányos ha már mondani kell rá valamit. Gondolom Lewis Carroll miatt. De igazából kb semleges, rengeteg kislányt hívnak mostanában ilyesmi neveken (Alíz, Liza, Eliza, stb). Minden 2. lány Lizi a játszótéren.
2024. márc. 20. 14:05
12/21 Metionin válasza:
Nem. De amúgy nekem az egyik kedven nevem.
2024. márc. 20. 14:24
13/21 anonim válasza:
Nekem is csak az Alíz csodaországban jut eszembe, ott meg nincs hercegnő, csak egy "mezei" kislány. A Viktória nekem inkább anyakirálynős, lévén egy egész korszakot elneveztek róla :) Hercegnősek vagy a meseszereplők miatt azok (Leila, Jázmin, Bella, Kiara) vagy a történelmi nevek lehetnének, mint Erzsébet/Elizabet, Katalin, Anna, Zsófia, Johanna, Valéria, Gizella, Diána, Beatrix, Zita, Hedvig... Esetleg az ilyen nyakatekert "nemesi" nevek, mint Konstancia.
2024. márc. 20. 14:57
14/21 anonim válasza:
Még nem találkoztam hercegnős nevekkel. Az Alíz is pont egy olyan átlagos név, mint a többi.
2024. márc. 20. 17:53
15/21 anonim válasza:
Nem az.
2024. márc. 20. 18:12
16/21 anonim válasza:
Szerintem sem hercegnős egyik név sem. De szép név az Alíz.
Viktóriaként engem suliban aztán mindennek csúfoltak, csak hercegnőnek nem, a gyerekek kreatívak... Vikus, Vikkancs, Beckhamné (mert Victoria Becham a felesége, érted)...
2024. márc. 20. 18:16
17/21 anonim válasza:
Értem, hogy miért hercegnős név az Alíz, meg a Viktória. Hiszen sok királyi sarj kapta ezeket a neveket évszázadok óta. Így, igen mondhatni hercegnős név.
Nekem ilyen név még a Johanna, Eleonóra, Sarolta, Anasztázia, Erzsébet/Elizabet is!
Ha nem a történelmet nézzük, nekem disney-s hercegnős nevek az alábbiak:
Szofia, Olívia, Szerafina, Szeréna!
2024. márc. 20. 22:22
18/21 anonim válasza:
Most akkor az Erzsébet és a Mária név micsoda?
Mindkettőt viselte királynő, de a falu végén kapirgáló Böske és Mariska néni is.
2024. márc. 21. 16:47
19/21 anonim válasza:
Nekemis hercegnős az Alíz, egy hajszálnyival kevésbé hercegnős, mint a Viktória, de az Alízban is megvan az a ragyogás, meg az az elegancia. Meg még jó nőies név úgyszintén.
2024. márc. 25. 19:15
20/21 anonim válasza:
Nem, de gyonyoru nev es a Liza becezese is tetszik:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!