Fertőzés lehet? A genetikai ultrahangon megvizsgálják ha
kérem?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 11 hetes terhes vagyok, jövő héten megyek genetikai ultrahangra. Észrevettem, hogy mintha sárgás lenne a folyásom, de csak nagyon kevés van. Nagy ritkan egy-egy zöldesebb darab is ürül, de kb csak naponta egyszer. Ez lehet valamilyen fertőzés?
Ha a genetikai ultrahangon (magánba megyek) megemlítem ezt, akkor megvizsgál, vesz kenetet, vagy azt mondja, hogy arra külön kell időpontot kérni és menjek a saját orvosomhoz?
Ha erre van időpontod nem valószínű hogy meg fog vizsgálni.
Ahová én jártam genetikai uh-ra ott nem is volt erre lehetőség
Amúgy ha tényleg valami fertőzés ne is várj addig!
Még ma menj dokihoz mert egy felszálló fertőzés nagy bajt tud okozni!
2024. márc. 18. 08:14
2/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy tényleg fertőzés-e vagy teljesen normális. Minden apró tünettel pedig nem szeretném hivogatni az orvosom, így is épp eleget lát sajnos.
2024. márc. 18. 08:20
3/19 anonim válasza:
A genetikai uh alapesetben hüvelyi. Ha fertőzéses van, nagyon nem kellene, hiszen az eszköz feltolhatja a fertőzés. Nyugodtan hívd fel az orvosod, vagy menj el egy vizsgálatra még az uh elott
2024. márc. 18. 08:22
4/19 anonim válasza:
3as a genetikai általában pont hogy hasi, nekem az első is már az volt, illetve ha magánba jár akkor valószínű nem szonográfus végzi, hanem a nőgyógyásza. Egyébként én lehet a helyedben felhívnám már ma hogy miről is van szó, hátha addig is ír fel rá valamit, azért ha tényleg fertőzés 1 hét sok idő
2024. márc. 18. 08:31
5/19 anonim válasza:
4!
"A szülészeti ultrahangvizsgálatot a terhesség első trimeszterében (első 12 hetében), általában hüvelyi úton végzik, a 13. héttől pedig hasi ultrahang vizsgálat történik"
5ös értelek, de ő 12 hetesen megy első genetikaira, általában az már hasi, nyilván ha nem látja jól az orvos akkor vált hüvelyire
2024. márc. 18. 08:58
7/19 anonim válasza:
Szerintem hiába másolgatjátok,ha minden orvosnál más a szokás.:) Többnél is jártam úgyhogy tudom. Nálunk nincs ilyen,hogy szonográfus néz terhességet egyébként, bárhova mész csak is nőgyógyász. Megyeszékhely pedig. Kérdező,ha van saját orvosod mennyiből tart felhívni? Felhívod és elmondod a tünetet és majd ő eldönti. Ennyi.
2024. márc. 18. 09:15
8/19 anonim válasza:
Magán dokihoz jártam mind a 2 terhességemmel.
Pontosabban volt egy 3.terhesség is, 6hetesen halt el, 9 hetesen műtöttek.
1db hüvelyi uh-m nem volt még...
Nálunk ha genetikai uh-ra van időpont, mást nem csinál. Kell külön időpont ha egyéb bajom van.
De telefonálok és pár napon belül fogad, ha úgy látja kell.
2024. márc. 18. 11:31
9/19 babyboom567 válasza:
Ne haragudj, de a sárga,és zöld darabos folyás,extrém sürgős ellátást igényel,egyáltalán nem normális!A felszálló fertőzéstől meghalhat a baba!És ne időpontra várj, hanem menj nőgyógyászati ambulanciára, amilyen gyorsan csak tudsz!
2024. márc. 18. 13:58
10/19 anonim válasza:
nálunk ahol az ultrahang van, pár ajtóval odébb van a várandós ambulancia és oda előzetes időpont nélkül kismamák mehetnek
mondjuk ez az állami rendelés. de szerintem te is be tudsz menni bármikor, ez azért elég fontos dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!