Terhességi cukorral valóban nagy eséllyel császáros szülés lesz?
Mikor én szültem Debrecenben (lassan másfél éve) még csak a klinikán lehetett szülni.
Én is GDM-mel küzdöttem, bár én még épp tartomány határán voltam a terheléses mérésnél, így nem kellett grammra tartani a diétát, inkább csak annyit, hogy mikor milyen fajta ételt eszek.
Ennek ellenére idő előtti burokrepedés miatt indítottak a 36. hét végén, és bár 3 napba tellett, de sikerült a hüvelyi szülés gond nélkül (az első két nap nem reagált a baba a felhelyezett tablettára, végül burkot kellett repeszteni, onnantól alakultak a dolgok).
Nálunk a cukor miatt fel sem merült a császár, eleinte rálógott a lepény a méhszájra, amiatt benne volt a pakliban a műtét, de mikor szerencsésen arrébbmozdult, már nem is említették...
Két ismerősöm volt terhességi cukros. Egyik természetes úton szült másik császár. De neki csak azért mert magas vérnyomása is volt. A max dózizs után 200 volt neki. Ha természetes úton szeretnél én kikérném egy másik doki véleményét.
Plusz. Mostohamamám igaz 20 éve (lehet változott a protokol persze) természetes módon szült és ő eleve cukorbeteg gyerekkora óta és inzulint kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!