Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség után, mikor nyerjük...

Terhesség után, mikor nyerjük vissza a baba nélküli súlyunkat?

Figyelt kérdés
Hogyan lehetséges az, hogy 72,5 kilósan mentem szülni, a baba 3 kilógrammu, méhlepény, magzatvíz, vérbőség stb már nincs, de én még mindig 72,5 kg vagyok szülés után 5 nappal?
2024. jan. 25. 23:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én 70kg- val lettem terhes, 76al mentem szülni. Haza 68kgval mentem. Szoptatással 65 voltam, majd mikor abbahagytam, visszamentem 70re és 2,5 éve tartom.

Barátnőm szinten 70el lett terhes, 95el ment szülni. Haza kb 92-93al ment.

Most 1,5 éves a lánya, 85kg a mai napig, pedig sportol, diétázik. Én nem tettem érte semmit

2024. jan. 26. 07:45
 12/17 anonim ***** válasza:
Én 13 kilót híztam a terhesség alatt, de az is befolyásolta, hohy nagy részt csal feküdhettem nem mozoghattam vérzés miatt. Nagyon megviselt a szülés is. Akkor megmértem magam 5 kilóval kevesebb voltam így ennyiröl indultam. Az elején nem bírtam enni azután átestem a ló túloldalára, így nem igazán figyeltem mit és mennyit eszek. Szerencsére azzal sikerült leállnom, de biztos közrejatszott, hogy 4 hónappal késöbb álltam a mérlegre és ugyanannyi voltam. Most kezdek el lassan valamit mozogni, meg figyelni a táplálkozásra. Szerintem ez egyén függő is. Baránőm vasággyal együtt 50 kiló. Terhesség alatt nagyon sokat hízott cukorbeteg is volt vérnyomás probléma is. Szülés után 1 hónappal megint ugyanolyan volt mint előtte. Sógornőm mindig figyelt mit és mennyit eszik mozgott is. Alig hízott és szülés után is figyelt mégis nagyon lassan ment le róla. Én mondjuk azt vallom, hogy kell idő. Mindenkinek más. Van akinek pár hét van akinek hónapok. De eddig kisebb nagyobb bajom is nagyobb volt annál, hogy ezt a pár kilót hogy adom le. Hasfájós, folyton kézben akaró lenni matrica baba mellett :D
2024. jan. 26. 08:21
 13/17 anonim ***** válasza:

60 kg-val lettem terhes, 77 voltam, mikor született. 65 kg voltam, mikor hazajöttünk a kórházból. Nem is akartam lefogyni, teljesen jól éreztem így magam, 175 cm magas vagyok.

Most a 31.hetben vagyok, 65 kg-ról most tartok 75-nél, a hasamon kívül most sem látom a hízást magamon. Viszont most szülés után már elkezdek edzeni, nem a fogyás miatt, hanem, hogy tonusos legyek, mint azelőtt.

2024. jan. 26. 08:44
 14/17 anonim ***** válasza:
Én is így jártam, 6 kg-t híztam, 3200 g volt a kisfiam + magzatvíz meg méhlepény és 3 kg-val könnyebben mentem haza a kórházból (tehát 3 kg + még mindig rajtam volt az induló testtömeghez képest).
2024. jan. 26. 09:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Elsőnél összesen 12, másodiknál 10 kilót híztam. Átlag 3 hónaposak voltak, mire lement.

A másodiknál depressziós lettem, ott további kilók mentek le, vékonyabb voltam, mint az első gyerek előtt.

Ilyen áron nem éri meg.

2024. jan. 26. 11:28
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem vagy nagyon vizes?

Nekem kb 2 hét volt, mire az lement rendesen. Máris kevesebbet mutatott a mérleg utána. De terhesen max feleakkora volt a bokám, mint akkor szülés után.

2024. jan. 26. 21:02
 17/17 A kérdező kommentje:

Még mindig vérzem ugyebár, és a két lábfejem, bokám is meg van dagadva csak papucsba tudok járni; de nem gondolom, hogy olyan sok súlyú lenne hogy meglátszodjon a mérlegen.

Vagy igen? Esetleg a szervezetem is tarthatja most a vízet?

2024. jan. 26. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!