Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez ugye nem terhesség?

Ez ugye nem terhesség?

Figyelt kérdés

November végén voltam utoljára férfival, mindig óvszerrel védekeztünk, december közepén meg is jött normálisan a menstruációm, de a mostani úgy jött meg, hogy fájdalmaim sem voltak, nagyon enyhe, a vér is más, habár nem barnás, inkább rózsaszínes, világos és kevés, hamar vége is lett, a harmadik napon már alig volt valami, veszek majd egy tesztet, de ma még fogjuk rá, hogy vérzek, gondolom célszerűbb megvárni, míg teljesen elmúlik?

Utánaolvastam, mik lehetnek a háttérben még (a terhesség volt az egyik), azt nem mondanám, hogy megőszültem volna a stressztől, de voltak munkahelyi gondok az elmúlt hónapban, nem voltam túl boldog az tény, fel is mondtam végül pár napja. Ezen kívül sokat ücsörögtem hideg felületen (szünetben), de felfázásos tüneteim nincsenek.

2024. jan. 13. 12:46
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként nem a hidegtől fázol fel.

Amíg nincs teszt mi sem tudunk semmi biztosat mondani. De tekintettel arra, hogy védekeztél és utána volt is menstruációd nem tartom valószínűnek, hogy tényleg terhes lennél.

2024. jan. 13. 12:56
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű, hogy nem terhesség áll a háttérben.

Tényleg lehet olyan, hogy egy rendszertelenebb ciklusú nő egyéb vérzést (beágyazódás, hematóma, terhesség elején progeszteronhiány stb.) enyhe menstruációnak könyvel el, és így valóban olyan, mintha megjönne neki a terhesség ellenére, de ez azért elég ritka.

Az esetek többségében azért az az elv működik, hogy a terhesség első jele a kimaradó vérzés.

De az a lényeg, hogy ha mégis nyugtalan vagy, akkor nyugodtan csinálhatsz egy tesztet a biztonság kedvéért, ennyi idő után már a nap bármely szakában kimutatná, ha mégis baba lenne, és semmilyen vérzés nem befolyásolja az eredményt, nem kell megvárni, míg elmúlik.

2024. jan. 13. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!