Ha valaki táppénzre megy és már van 2 hét amit táppénzen tölt, akkor azt az oep csak akkor tudja ha beküldik a táppénzespapírt? Vagy az orvos is lejelenti?
Persze. Nem véletlenül adja ki az orvos a táppénzes papírt.
Azt kell eljuttatni az oep-hez. Addig nem kapsz semmit. És ha beküldted még utána is kb. egy hónap, mire kiutalják.
Értem, szóval ha a munkáltató rendesen a járulékot fizeti, és nem adom le a tp. papírt akkor nem csapok be senkit.
Ugye?
Köszi a segítséget!
Magadat csapod be, mert nem kapsz fizetést!!!
Ha van munkáltatód, annak kell bevinni a tp papírt, egyéb más igazolásokkal, űrlapokkal együtt. + elektronikusan is jelenteniük kell.
És az orvos is küldi, nem véletlenül van a tp napló!
ha nem viszem be a papírt, de a munkáltató befizeti rendes fizu után a járulékot akkor olyen mintha nem lennék táppénzen?
Nem csalás, csak 1 hónappal meg kell hosszabbítani a munkaviszonomat.
ha nem dolgozol, és közben a munkáltató fizeti utánad a járulékot a rendes fizetésed alapján, akkor minek mégy táppénzre?
A dokinál is van táppénzes nyilvántartás, amúgy, az alapján készül az oep statisztika is.
Szívesen segítenék neked, de egyelőre nem tiszta, hogy mit szeretnél, így okosat mondani sem lehet:)
Ha gondolod, hogy szeretnél tisztánlátni, akkor írd le, hogy mit szeretnél, és mi célból, valószínűleg van rá értelmes megoldás is, nemcsak a játszmázás a táppénzpapírral, ami vagy bejön, vagy nem:D
okt, 5 től táppénzen vagyok.
Kiderült h csak 99 napig jár , és akkor nem tart ki a szülésig.
Szóval ha nem adom le a papírt akkor mi van?Akkor olyan mintha melóztam volna, mivel a főnök fizeti a járulékomat (amit én odaadok neki),csak legyen meg a kellő idő, ez a fontos.
Remélem sikerült érthetően leírnom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!