Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az apa életkora is fontos?

Az apa életkora is fontos?

Figyelt kérdés

Azt mondják, 35 év fölött egy nőnek kockázatos betegség miatt a várandósság, beteg lehet a baba. De mi a helyzet az apa korával?

A férjem 40 éves, én 31. Most gondolkodtam el ezen.

2023. dec. 4. 17:23
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Vannak olyan genetikai rendellenességek (monogénes genetikai betegségek), amiknek a kockázata az apai életkorral nő.
2023. dec. 4. 17:32
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

Vannak persze olyan betegségek, amik a férfi életkorával válnak gyakoribbá, csak általában feltételezzük, hogy az egészséges spermium a versenyben lehagyja a hibás/sérült társait.

Plusz a legtöbb genetikai betegség már koraterhességben vetélést okoz, így szerintem ezt nehéz számszerűsíteni, mert mondjuk egy 8. heti vetélésnél nem vizsgálják, hogy mi volt a vetélés oka.

Nekem 34 évesen volt egy vetélésem (missed ab), 35 évesen egy kémiai terhességem, majd 36 évesen egy sikeres terhességem egészségesen született babával. 🙂 Apuka 12 évvel idősebb nálam...

Hogy a két korábbi terhességnél mi volt a probléma, már sosem fog kiderülni, simán lehet, hogy nem volt köze a korunkhoz, és végül csak összejött a baba :)

Szóval ezen szerintem ne aggódj előre, sok sikert nektek a babához!

2023. dec. 4. 17:49
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
Persze, hogy fontos. Egy gyereket fel is kell nevelni.
2023. dec. 4. 18:45
 4/9 anonim ***** válasza:
46%

3#

Ja és akkor csak 25 évesek tudjàk nemde?? Mert az élet olyan kiszámítható,hogy a 25 évesekkel nem történhet semmi…🤦‍♀️

2023. dec. 4. 19:00
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

A mi fiunk makk egészséges. 54 évesen lett apa először :)

Most 56 éves, gondolkodunk, hogy legyen még egy közös, csak az a baj, hogy semmi segítség nincs és így mérlegelni kell.

2023. dec. 4. 22:15
 6/9 Blondy2 válasza:
63%

3# Buta felfogás hogy fel kell nevelni és ez életkorhoz kötött.

Rengeteg ember fiatalon is életét veszti.Nem a korszakban korszakban élünk hogy 20-30 között lehet családot alapítani.

Ritka aki ekkorra már biztosabb anyagi hátteret tud biztosítani.

Szerencsés vagy ha te ezt megtudod csinálni ennyi idősen.

Én szültem 20 évesen és nem volt egyszerű.

Most jelenleg is várandós vagyok egy nem várt csoda kopogtatott be hozzánk és 40+ vagyok.

De fel fogom szeretetben nevelni és pozitívan állunk a jövő elé.

Nem tudhatjuk hogy a nagykönyvben mi van megírva.

Kívánom hogy az életben kicsit más szemmel láss, és nyitottabb légy mint a felszínes, sablonos nézet amit most képviselsz.

2023. dec. 5. 06:12
 7/9 Blondy2 válasza:
*kőkorszak
2023. dec. 5. 06:13
 8/9 anonim ***** válasza:

3#

Ne haragudj kedves 6-os de én pont ezt akartam az írásommal elmondani.hogy nem csak a 25 évesek lehetnek szülők,hanem az is aki 35 feletti vagy épp az felett. Nem tudom hogy sikerült ezt így átfogalmaznod

2023. dec. 5. 14:44
 9/9 anonim ***** válasza:

Ne haragudj férre néztem a számokat😅 4-es voltam.

Annyira zombi üzem módba vagyok a kicsitől hogy egy üres zacskóval is el tudnának verni😅

2023. dec. 5. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!