Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi hiányzik ebből az összetéte...

Mi hiányzik ebből az összetételből? Mit szedjek még mellé külön?

Figyelt kérdés

A-vitamin 1000,4μg 125%

– ebből béta-karotinból 200,4μg

B1-vitamin 1,7mg 155%

B2-vitamin 1,8mg 129%

B3-vitamin (niacin) 20mg 125%

B5-vitamin (pantoténsav) 11mg 183%

B6-vitamin 2,6mg 186%

B12-vitamin 4μg 160%

Biotin 200μg 400%

C-vitamin 120mg 150%

D3-vitamin 15μg 300%

E-vitamin 16mg 133%

Folsav (Metafolinból) 800μg 400%

K2-vitamin 15μg 20%

Cink 10mg 100%

Kalcium 130mg 16%

Króm 30μg 75%

Jód 200μg 133%

Magnézium 100mg 27%

Mangán 2mg 100%

Molibdén 30μg 60%

Réz 1500μg 150%

Szelén 30μg 55%

Vas 45mg 321%

2023. nov. 14. 18:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
40%
Ha jól táplálkozol, akkor alapvetően semmit. Ezeket sem feltétlenül kéne. Mivel nem ismerem a táplálkozásod, de látom biztosra akarsz menni, így azt mondom: kolin, és több jód, kicsivel több szelén. Ez utóbbi tényleg nagyban függ a táplálkozási szokásaidtól viszont. Ha nem sűrűn eszel tengeri halat, herkentyűket, akkor bátran mehet 100 a szelénből. Arra figyelj még, hogy az E vitamin kevert tokoferolok és tokotrienolokból legyen. Ha csak d alfa tokoferol, akkor inkább bal váll fölött jobb kézzel hajítsd a kukába.
2023. nov. 14. 19:17
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Jezus ....

Komplett patika

Ha valtozatosan eszel gyumolcs zoldseg hus stb... Akkor mindent megkap a szervezeted.

Igy csak tultolod a dolgokat mert az ellelmiszerrel is bejut a szervezetedbe ami kell. Illetve ha valami nem kell az uriti. Ergo feleslegesen viszel be pluszban azzal csak terheled a szervezeted

2023. nov. 14. 19:32
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem eszem egyáltalán halat meg tengeri dolgokat. Ezért gondoltam, hogy kéne egy omega 3.

Amit még kevesellek, az a Kalcium, Magnézium, D3-, K2-, B8-vitamin.

Ez amúgy a Jutavit Magzatvédő Terhesvitamin. Mellé vennék egy Jutavit Calcium Fortét (Ca, D3, K2), egy Vitaking Myo-Inozitol port, egy Vitaday 250mg Magnéziumot és egy Bioco Omega 3 Fortét.

Illetve méhpempőt.

Túlgondolom, ugye?

2023. nov. 14. 19:46
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Igen, tul, nem kell ennyi minden.

Magneziumot szedj csak kulon, aztan meg vasat, ha majd a verkeped alapjan esetleg kell.

2023. nov. 14. 19:52
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
igen, túlgondolod. Tudjuk, hogy nem tudod lenyelni a gyógyszert, aztán megkérdezted, összetörheted-e, mi lesz a következő?
2023. nov. 14. 19:58
 6/13 A kérdező kommentje:

Az nem én vagyok:D

De amúgy nem értem. Csomó ilyen kérdés van a vitaminokról, mindenki szed terhesvitamint és sokan pedig még mást is mellé. Most meg Ti azt mondjátok, hogy folsav meg magnézium aztán egyek normálisan.

2023. nov. 14. 20:53
 7/13 anonim ***** válasza:
30%
Én nem ezt mondtam, hanem azt hogy nincs elég infóm, hogy tudjak válaszolni. A legváltozatosabb, egészségesebb táplálkozás mellett is szükség lehet manapság bizonyos étrendkiegészítőkre, de normál esetben koránt sem ennyi, mint amit felsoroltál. Azt sem írtad, hogy már terhes vagy, vagy csak tervezel az lenni. Csomó mindenből az hasznosul a legjobban, amit étellel viszel be. Kiváló példa erre az omega3. Aztán ott van a kolin, ugyebár. Nagyobb jelentősége van a velőcsőzáródásnál mint a folsavnak. A jódból meg vajmi csekély mennyiség a 200 mikrogramm. Igen, a magnéziumból is nagyobb lenne az igény, de ennyi minden mellé amit felsoroltál, hova fér be 5-600 mg elemi magnézium? Egész nap kapszulákat akarsz enni?
2023. nov. 14. 21:32
 8/13 anonim ***** válasza:
16%

Én kicsit ezektől a terhesvitaminoktól ódzkodom, pl a cink és a réz, mindkettő baromi fontos, de egymással versenyeznek, így célszerű a bevételüket időben picit eltelni a jobb hasznosulás érdekében. Vasat is jobb természetes formában pótolni, amennyiben kell, pl májat enni rendszeresen. De amúgy ha pl. olyan problémával küzdesz, mint én, hogy nehezen szívódtak fel az emésztőrendszeremből a dolgok ,(szerencsére megoldódott), akkor cseszheted a multivitaminokat. Ott előbb egyensúlyt kell teremteni.

Omega 3-ra a GAL-nak vannak jó termékei, ha nagyon nem akarsz halat enni, de ugye minden a táplálékokból szívódik fel a legjobban.

Tojást fogyasztasz rendszeresen? Kalciumot külön orvos javasolt?

(Dietetikus hallgató vagyok, ezért érdeklődöm ennyire, ha nem probléma).

2023. nov. 14. 22:02
 9/13 anonim ***** válasza:
33%
D-vitamin van ebben elég? Ott megtévesztő a százalék. NE-ben nincs ott, 2000 vagy 4000 az ajánlott. Halolajat szednék, az biztosan nem árt. Magnéziumot akkor szednék, ha kezd keményedni a hasam. Vasat, ha vérképalapján kell.
2023. nov. 14. 22:21
 10/13 anonim ***** válasza:
44%
Ez valamelyik komplexebb terhesvitamin, nem? Elevitet szedek, az kb. ezt tartamazza. D vitamint (ezt terhességtől függetlenül is ajánlott télen, min. 2000 NE per nap) és magnéziumot szedek még pluszban (kétféle magnézium van itthon, az egyik egy DM-es 400 mg-os, a másik egy kalcium-magnézium kombó, felváltva szedem őket), nőgyógyász, dietetikus és védőnő is azt mondta, hogy ez teljesen jó így.
2023. nov. 14. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!