Ha nincs a vizeletbe fehérje,beszélhetünk toxémiáról?
A kérdés igy szolna:
Létezik toxémia fehérje vizelés nélkül?
Ha nincs a vizeletbe feherje !! ,de van vizesedes + magasvérnyomás akkor nem mondhatjuk rá hogy toxémia?
Toxémia csak akkor lehet ha megvan a 3 eggyuttes? (Feherje a vizeletbe,magasvernyomas,vizesedes)
Csak ha még van a 3.
Hidd el,az első terhességemnél toxémiás voltam
1.
Tisztazzuk.
Ez az elso kerdesem.
De annyit kerdezek amennyit akarok,ez az oldal errol szol. Ha nem tetszik mi a fenet nezegetsz egy ilyen oldalt?!
Mar tobb mint 2 eve megszultem.
Gond nelkul.
Toxemiat irtak a papiromra.
Feherje nem volt a vizeletbe.
Egyszer talan lesz annyi batorsagom hogy bevallaljak egy koverkezo gyereket.
Abba biztam hogy valojaban nem toxemia volt mert a feherje nem volt meg nalam a vizeletbe.
Azota megerositett egy masik orvos h de sajnos igenis toxemia. Csak nagyon kezdetleges volt a feherje mar egy magasabb szintnel jelenik meg
Koszonet magamnak hogy a sajat kerdesem megvalaszoltam.
Az ilyen semmirekellok akik amugy semmirol se tudnak semmit es erdembe sehol se tudnak valaszt irni csak annyit hogy ez mar a 1000 kerdesed,ez a kerdes kamu nem tudom mi a francot vannak itt
Systolic blood pressure ≥140 mmHg and/or diastolic blood pressure ≥90 mmHg on at least 2 occasions at least 4 hours apart after 20 weeks of gestation in a previously normotensive patient AND the new onset of 1 or more of the following*:
- Proteinuria ≥0.3 g in a 24-hour urine specimen or protein/creatinine ratio ≥0.3 (30 mg/mmol) in a random urine specimen or dipstick ≥2+ if a quantitative measurement is unavailable
- Platelet count <100,000/microL
- Serum creatinine >1.1 mg/dL (97.2 micromol/L) or doubling of the creatinine concentration in the absence of other kidney disease
- Liver transaminases at least twice the upper limit of the normal concentrations for the local laboratory
- Pulmonary edema
- New-onset and persistent headache not accounted for by alternative diagnoses and not responding to usual doses of analgesics¶
- Visual symptoms (eg, blurred vision, flashing lights or sparks, scotomata)
Tehát nem. A fehérjevizelés nem kötelező eleme, ha van mellette más szervkárosodásra utaló jel.
A vizesedés pedig nincs is a diagnosztikai kritériumok között.
Megkerdezek akkor tobb orvost is.
Alapjaraton nincs magasvenyomasom
34.heten kezdett emelkedni a vernyomasom es burutal vizesedni a labam es a labszaram.
Ennyi semmi tobb.
Vizeletem minden nap neztek mert befektettek a korhazba toxemia jelzovel de feheherjet soha se talaltak benne!
Vegul a 41.hetre szultem csaszarral mekóniumos magzatviz miatt.
Dopegyt szepen szinten tartotta a vernyomasom 3x1
9
Kívánom hogy tényleg neked legyen igazad 🙏
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!