Császár metszés közbeni méh eltávolítás?
Elég ritka diagnózis született tegnap. A kérdést fel tettem már a nők egészsége kategóriában is, ott egy nagyon kedves úriember probált megnyugtatni. Nehezen megy megmondom őszintén... Talán van itt olyan kismama, aki hasonló problémával küzdött.
Tegnap volt a 3.trimeszteri uh. Jelenleg 31 hetes vagyok. A lepény a 20. hét óta teljesen fedi a méhszájat, eddig egész jól húztuk, sem görcs, sem pedig vérzés nem jelentkezett. Tegnap volt egy hüvelyi uh is a hasi után, hogy meg tudjuk mi is a helyzet. A lehető legrosszabb gyanú merült fel, mégpedig a lepény belenőtt a méhfalba. Hétfőn kell be mennem a kórházba, ahol szülni fogok. Tudom, ott el fognak mindent mondani,de hátha köztetek is van, aki egy kicsit megnyugtat. Amit a szonográfus elmondott, hogy ebben az esetben szükség lehet a császár közbeni méh eltávolításra, mivel nem tudják kimetszeni úgy a placentát, hogy nem lépjen fel nagyfokú vérzés,a továbbiakat meg a kezelőorvosnak kell elmondania. A neten nem sok mindent találni a témában, mivel nagyon ritka szövődménye ez a placenta praevia totalisnak. Úgyhogy ennyi infóval üldögélek most itthon, és csak bízni tudok benne, hogy nem kell idő nap előtt kivenni a babát a lepény rendellenessége miatt, mivel szerencsére nagyon is jól érzi magát odabent, szépen fejlődik, de mint minden esetben, itt is az lesz a cél, hogy én ne kerüljek életveszélybe, és sajnos olvastam, hogy ilyenkor akár a 34. héten is műthetnek, hogy elkerülhető legyen a súlyos vérveszteség. Nagyon el vagyok keseredve...
Köszönöm szépen 😊Igen, ezzel tisztában vagyok, és csúnyán mondva jelenleg ez a legkisebb bajom, hogy több gyermekem nem lehet. A jelenlegit féltem de nagyon, aki a pocakban van, hogy idő előtt ki kell venni és sarkosítva miattam lesz koraszülött. Igaz, majdnem 2kg már, de akkor is jó helyen van még odabent. Remélem megpróbálnak mindent, hogy a lehető legtovább bent tartsák.
Az, hogy nekem nem lesz méhem, nem tudom milyen hatással lesz a további életemre, annyival biztatott az orvos, hogy a petefészket ilyenkor meghagyják, hogy a hormonok továbbra is működjenek. Próbálok pozitív lenni, főleg a baba miatt nem reccsenhetek meg, de azért nyelem a könnyeimet tegnap óta rendesen.
Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy nekem is van egy olyan betegségem, aminek a végső kezelése csak a méheltávolítás, emiatt benne vagyok olyan csoportokban ahol nagyon sok nőnek kivették méhét, személyesen is ismerek 2 ilyen embert is.
Mindenki csak pozitívan nyilatkozik róla, semmilyen hátrányát nem érzik annak, hogy nincs méhük, csak pozitívum, hogy nincs menstruáció és nincs fájdalom. Mivel a petefészkek maradnak a hormomháztartásra, öregedesre, libidóra nincs hatással.
Az egyiküknek akit ismerek volt császárja és külön volt évtizedekkel később a méheltávolítás ugyanúgy hasi vágással, a felépülésről azt mondta a császárnál azért volt csak könnyebb, mert ott volt egy baba, akit el kellett látnia és az hatalmas erőt adott. Szóval bárhogy is lesz bízz benne, hogy erős leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!