Ha gyanakszom, hogy 1 hónapos terhes vagyok, akkor ezt ultrahang ki fogja mutatni? Ha igen, akkor 100%-ig biztosra?
Figyelt kérdés
azért kérdezem az ultrahangot, mert fogamzásgátlót szedek, de lehet, hogy ennek ellenére is teherbe estem2010. okt. 19. 14:00
1/6 anonim válasza:
Csinálj egy terhességi tesztet, az kimutatja, ha már késik a menstruációd.
Mit értesz "egy hónapos" alatt?
Egy hónapja feküdtetek le? Vagy egy hónapja késik a menstruációd? Mert nem mindegy...
A terhességi teszt sokszor előbb kimutatja, mint az ultrahang.
2/6 A kérdező kommentje:
nem vagyok benne 100%ig biztos, hogy terhes vagyok és nem szeretném abbahagyni a fogamzásgátló szedését a közepén. a fogamzásgátlótól nem menstruációs vérzés van, hanem csak kényszer vérzés, ami megvolt, de hát az nem ugyanaz. 1 hónapja feküdtünk le.
2010. okt. 19. 14:07
3/6 A kérdező kommentje:
ja és ugye, mivel nem akarom abbahagyni a fog. gátló szedését, azért a terhességi teszt pozitív eredményt fog kihozni
2010. okt. 19. 14:09
4/6 anonim válasza:
Már miért hozna ki pozitív eredményt??
A teszt a szervezetben levő HCG hormont mutatja ki a vizeletből, ami csak akkor termelődik, ha az ember terhes (és még néhány egészen NAGYON RITKA betegség esetén), tehát tesztelj, ha egy hónapja volt az aktus, már kimutatja. Irány a gyógyszertár.
Persze elmehetsz a dokihoz is, elméletileg kb. 6 hetes terhes lennél, ez már az ultrahangon is látszik.
De ha rendesen szeded a tablettát, akkor miért gyanakszol terhességre?
5/6 anonim válasza:
Ha rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, akkor kevés esély van rá hogy terhes vagy (nálam legalábbis nem következett be mig szedtem). A terhességi tesztek már 10 napos menzesz késést is kimutatnak. Az ultrahang 3-4 hetes terhességet. De ha megvizsgál a nőgyógyász, ö rögtön fogja látni a méh formájárol. Szoval deritsd ki minél előbb.
6/6 anonim válasza:
Ilyet még nem is hallottam, hogy ha szeded a fogamzásgátlót pozitívat tesztelsz :). Hidd el csak akkor tesztelsz pozitívat, ha terhes vagy és ahogy pár válaszolóval előttem írta valaki néhány ritka betegség esetén, illetve az azokra szedett gyógyszer esetén. Azért is kéne minél előbb kideríteni, mert ha tényleg terhes vagy és megtartod a babát nem tesz túl jót neki, hogy szeded a fogamzásgátlót. Amúgy miért gondolod, hogy az vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!