Lehet terhesség alatt a sok gyomorsavtól fekélyt kapni?
Figyelt kérdés
9. Hétben járok, a 6. héttől szinte alig eszem/iszom a folyamatos hányingertől/hányástól. A dolog odáig fajult, hogy minden napos gyomorfájással küzdök, néha éjszaka savat hányok.
Elképzelhető, hogy elkezdett kialakulni egy gyomorfekély? :( Maga a terhesség okozhat ilyen tüneteket?
2023. okt. 19. 12:35
11/14 anonim válasza:
Gyomorfekélyt elsősorban egy Helicobacter nevű baktérium okoz(ez az emberek jelentős részében tünetmentesen jelen van),másodsorban az NSAID gyulladáscsökkentők túlzott és rendszeres használata,illetve az alkohol és cigi mértéktelen fogyasztása okoz.A stressz,a fűszeres csípős,savas kaják nem okoznak gyomorfekélyt csak a meglévők panaszait súlyosbítják.Így ettől tartani nem kell,max egy kis minimális gyulladást okoz.
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
A kegyetlen fájdalmat mivel tudnám csökkenteni? Valakinek van valami praktika? Egyszerűen képtelen vagyok bármit is csinálni a folyamatos gyomorfájdalomtól :( lassan 1 hónapja csak fekszem szinte, mert mozgásra erősödik.
2023. nov. 1. 08:28
13/14 anonim válasza:
Beszélj a nőgyógyászoddal,de szerintem salvus vizet lehet fogyasztani,jó még a probiotikum és az L-glutamin aminosav is ilyen panaszokra.Terheseknek enyhébb savcsökkentőket(quamatel,Lanzoprazol) fel szoktak írni intenzív panaszok esetén,ezek biztonságosan szedhetőek.
14/14 anonim válasza:
Lanzoprazol nekem be jött plusz gaviscon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!