Attól függ mi a vezetéknév. Ha magyar akkor a Viktóriát választanám inkább. Egyébként ez a név mindenhogy gyönyörű, nálunk is listás volt.
2023. okt. 18. 15:26
2/11 anonim válasza:
Nem lesz amerikai állampolgár. És egy állampolgársága lesz automatikusan. A másodiknak vannak feltételei. Magyar állampolgár lesz.
2023. okt. 18. 15:29
3/11 anonim válasza:
Szerintem ha itthon maradtok, akkor Viktória. Nem kell majd állandóan magyarázkodnia ügyintézésnél, hogy de C-vel, és kettős állampolgár stb.
2023. okt. 18. 15:30
4/11 anonim válasza:
Szintén az Egyesült államokban születtem és kettős állampolgár vagyok, úgyhogy az én nevem is angolul van írva, viszont a magyar okmányaimon magyarosan van leírva a nevem. Volt belőle kavarodás anno, mert pl útlevelemen angolul van a nevem, személyigazolványomon meg lakcímkártyámon meg magyarul, illetve iskola alatt a diákigazolványomon is az angolos írással szerepelt a nevem. Ha nekem gyerekem lesz, biztosan valami olyan nevet fog kapni amit ugyan úgy kell angolul is meg magyarul is írni (lány névnek pl. Emma vagy Laura). De válaszolva a kérdésedre, nekem a Victoria jobban tetszik, viszont ha Magyarországon fogtok élni, akkor a magyaros írás egyszerűbb lesz mindenkinek.
2023. okt. 18. 15:39
5/11 anonim válasza:
Felicita névvel szerintem szebb a Victoria (persze ha angolos a vezetéknév, ha magyar akkor inkább Viktória)
2023. okt. 18. 15:41
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
#2 kettős állampolgár lesz, aki Amerikában születik automatikusan Amerikai állampolgár…
A magyar állampolgárságát pedig elintézuk…
Egyébként nem magyar a vezetéknév…
#1 egyetértek veled a Viktória számomra a tökéletes női név, az én nevem örökli a pici mivel szintén Viktória Felicita vagyok…
2023. okt. 18. 16:02
7/11 anonim válasza:
Nyugodtan nézz utána. Nem lesz.
2023. okt. 18. 16:05
8/11 anonim válasza:
#7 The 14th Amendment to the Constitution establishes that people who are “born or naturalized” in the United States are citizens. Children who are born in the United States are entitled to United States citizenship, regardless of the nationality of their parents, or their immigration status.
Sok mexikói is ezért szökik át terhesen az USA-ba hogy ott szüljön, utána kitoloncolják őket, de mivel a gyerek amerikai földön született, 21 éves kora után kérheti a zöldkártyát a szüleinek és visszatérhetnek az államokba
2023. okt. 18. 16:15
9/11 anonim válasza:
előző vagyok. Az lemaradt hogy van 1 kivétel, de szerintem ez a kérdező esetében nem áll fent. Ha a születő gyerek szülei diplomaták és diplomáciai feladatokat látnak el az Egyesült Államok területén, akkor a gyerek nem kapja meg automatikusan az állampolgárságot, és nem is lesz jogosult a kérvényezésére
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!