Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magasvérnyomás mitől lehet a...

Magasvérnyomás mitől lehet a terhesség végén?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

39+2 hetes kismama vagyok 2.babával. Az első terhességem során nem volt semmi gond, mindig alacsony volt a vérnyomásom (90/60, max 110/80, szüléskor is 150/90 volt maximum).

A mostani terhességemnél is hasonlóan alacsony érteket voltak mindig mérve, azonban múlthéten csütörtökön nst vizsgálatnál hirtelen rámtört a rosszullét, hányingerem lett és fájt a fejem, a vérnyomásomat megmérték 145/105 volt, pulzusom 110, a baba pulzusa 190-200között. A nővérke aki csinálta a vizsgálatot szólt az orvosnak telefonon, aki épp műtött, de azt mondta nincs teendő, otthon pihenjek. Nem voltam megnyugodva, de majdhogynem ki lettem rúgva. A védőnőmnek hazaérve elmondtam ezt, aki rögtön kijött hozzám. Itthon akkor már fél órája feküdtem, bevettem 2 magnerotot, 135/95 volt, 100as pulzussal, baba pulzusa 170-180 között. A vizeletemben nem volt fehérje, addigra jobban is voltam már. Védőnőnek sem tetszett a dolog, de csak annyit tudott tanácsolni, ha ismét felmegy, akkor megyei kórházba menjek, ne a kerületibe.

Méregettem a vérnyomásomat, 120-135/80-90 között volt, pulzus 100-110.

Tegnap reggel iszonyú fejfájásra ébredtem, azonnal megmértem: 157/110, pulzus 120. Férjem rögtön bevitt a kórházba. Nagyon nehezükre esett a szülőszobán megnézniük. Csináltak vizelettesztet , ami negatív lett. Majd még várakoztattak vagy 20percet, mire ctg,re tettek. A babám pulzusa 200 volt, az én vérnyomásom 160/110, p110. A szülésznő erre azt mondta, hogy ezzel nem kellett volna bemennem, mert ez természetes. Az orvos aki rámnézett azt mondta a ctg kiváló habár kicsit emelkedett a pulzusa a picinek, de biztos azért mert aggódok. A vérnyomásomra adott gyógyszert, és 1óra után mikor lement 140/100ra hazaküldtek. Ekkor mentübk egyenesen a megyei kórházba.

Most itt vagyok 140-150/100 gyógyszerekkel együtt, így holnap reggel megcsászároznak. Amúgy a babám pulzusa visszatért 160ra, aminek örülök. Az orvosok nem értették, hogy miért küldtek el engem kétszer is.

Megkérdeztem, hogy mi lehet a baj. De nem mondtak erre semmit.

Előfordult mással is, hogy teljesen normális terhesség utolsó heteiben vérnyomásproblémái lettek?

2023. okt. 17. 21:44
 1/2 anonim ***** válasza:
89%
Hár, ezt úgy hívják, hogy terhességi magasvérnyomás:D Illetve ha társul hozzá egyéb is (amit most nem sorolnék fel), akkor preeclampsia.
2023. okt. 17. 21:47
 2/2 anonim ***** válasza:
Hypertónia
2023. okt. 17. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!