Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma reggel óta fáj a torkom....

Ma reggel óta fáj a torkom. Lehet, hogy elkaptam a toxoplazmát, mert van négy macskám?

Figyelt kérdés
a toxoplazma vizsgálatom egyébként negativ lett . bár azt a terhesség elején csinálták meg!
2008. jan. 7. 13:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia.

szerintem inkább egy nátha´t kaptál el,de lehet,hogy még azt sem.

2008. jan. 7. 13:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem ne aggódj! A toxoplazma fertőzés nátha-szerű tünetekkel jár, + nyirokcsomó-duzzanattal. Az is lehet, hogy észre sem veszed. Kéthavonta ismételtesd meg a toxoplazma vizsgálatot egész terhességed alatt, ha véletlen elkaptad, így kiderül, gyógyszert kell szedned, és akkor nem lesz gond.

A cicceknek meg ne adj nyers húst, lehetőleg ne engedd ki (vagy be) őket, és a macskaalmot ne te takarítsd! Ja, és te se egyél nem kellően átsütött ételeket, pl. szalámi, füstölt kolbász, stb, a gyökérzöldségeket pl répát pedig hámozd meg, nem elég megmosni,

Összefoglalva: Fertőzött állat húsával és macskaürülékkel terjed. A talaj is lehet macskaürülékkel fertőzött. De a cicák csak egyszer kaphatják el életükben (ahogy te is), és csak 2 hétig szórják a parazitákat.

2008. jan. 7. 14:21
 3/3 anonim ***** válasza:
A toxoplazma előfordul, hogy nem is okoz tüneteket nálad. És ha eddig negatív volt és vigyáztál, akkor most is negatív, szerintem. Valószínű csak megfáztál, vagy száraz a levegő a lakásban.
2008. jan. 8. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!