Hanyas méretű ruhákat érdemes vásárolni egy
újszülöttnek?
Kedves Kérdező!
A legtöbb gyártó ruhájának a méretezése/fazona eltér egymástól.Mint írtam a kisfiam 51 cm és 4000gr volt,és kicsik voltak az 56-os ruhák rá.(sőt az 1-es pelus is)Ne vegyél túl sok mindent,csak pár darabot,és mikor már megszületett fogod látni, milyen méret és fazon kell neki,és azt is hogy mi lesz kényelmes neked is és a babának is.
Amiket én beszereztem és maximum próbaként volt rajta,használni sosem használtuk:
1-es pelus
56-os ruhák
lábas nadrágok
baba pólók
pólya
hálózsák
harisnya,zokni,
mini kesztyű,hogy ne marja ki magát(nem marta ki anélkül sem)
2023. szept. 25. 09:06
32/40 A kérdező kommentje:
igen igen hát kb vennék mindenből 6-7 darabot kezdésnek.Értem ide a body-t és a rugikat.Nem szeretnék betárazni természetesen. Leirtam fentebb h nalunk milyenek a méretezések.Aztán már vettem zoknikat, sapikat, meg textilpelust eddig ennyi.
Nekem is mindenki azt mondta, hogy nem kell 50-es, én azért vettem.
Első lányunk 3500 grammal született, ő is hordta egy honapig őket, a masodik lanyunk 2800-zal, o szerintem 6-7 hetig is.
Rájuk próbáltam pár 56-ost, de iszonyatosan lógott rajtuk.
2023. szept. 25. 09:52
Halozsak egyebkent nagyon hasznos szerintem. Persze az elejen, ha takaroval takarod be, valoszinuleg nem fogja egy csecsemo a fejere huzni, mert meg nem mozog annyit, de en inkabb a biztonsagra mentem es halozsakban altatom a kisfiam kezdettol fogva.
2023. szept. 25. 10:12
35/40 A kérdező kommentje:
Már vettem 3 hálózsákot jó meleget télire :) Itt alapból előírás kórházba is vinni kell.Takaróval semmiképpen sem takarnám be.Bölcsődében dolgozom.
Akkor készülj fel, mert nem minden úgy lesz ahogy eltervezed.Decemberi gyerekem van,(a kórházba dög meleg volt,az ablak nem volt nyitható,1 szál bugyiba ömlött rólunk a víz,simán volt 30 fok,de ez ugye nem tudom máshol milyen).Szóval mikor hazamentünk a kórházból(első babás anyukaként)úgy öltöztettem fel ahogy a védőnő ajánlotta, és itthon is úgy volt.Hát üvöltött annyira melege volt.Levetkőztettük, és csak egy pamut rugit adtam rá,és onnantól ez volt a viselete,nem kellett rá több réteg. Kb 5 hetes volt mikor valami miatt elzárták a panelban a fűtést, délutánra én már majdnem megfagytam 2 pulcsiba,ő meg életében először aludt 5 órát egyhuzamba, nem szörcsögött az orra, nem fázott.Egyáltalán nem bírta a meleget,még most is 1 réteggel kevesebb kell rá mint rám.A pólya/hálózsák nálunk esélytelen volt.7 éves már télen/nyáron takaró nélkül alszik, amint betakarom felébred, lerúgja.
2023. szept. 25. 19:44
De most miert kell igy beszelni a kerdezovel? Nyugi, ki fogja tapasztalni o is, hogy neki mi valik be.
Ahogy mindenki, akinek gyereke szuletik.
2023. szept. 25. 21:00
Teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval. Nyilván mindenki tisztában van vele, hogy nem ugy van minden,ahogy eltervezi, attol meg vazolhatja a terveit, ezert pedig nem kell leosztani.
2023. szept. 25. 21:09
39/40 A kérdező kommentje:
Nem Magyarországon élek.Nem tudom te hol élsz 36os. Itt odafigyelnek arra hogy 19 fok legyen.Igen ez itt így van előírva csecsemőknél, 3 év alatti gyerekeknél is bölcsődében.Ha befűtöttek 30 fokra csoda hogy megnem fulladnak az anyukák, csecsemők egyaránt abban a korházban.
40/40 A kérdező kommentje:
A kérdésem arról szól hogy milyen méretű ruhát érdemes vennem( amit így 30kommentből megtudakoltam) Nem értem miért kell ilyesmivel jönni...
Kapcsolódó kérdések: