Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorbeteg kismamák segítségét...

Cukorbeteg kismamák segítségét kérném?

Figyelt kérdés

18. héten volt terheléses cukrom, ahol az 1 órás 9,1 illetve a két órás 7,2-es érték volt.

Nekiálltam jobban odafigyelni mikor,mit,mennyit eszem viszont most kezdtem el(23 hetesen), rendesen mérni az evések után a cukromat.

A tegnap reggeli egy órás cukrom 6,9 volt. (Rizskása édesítőszer+mandula tej)

A ma reggeli utáni 1 órás cukrom 8 lett, a két órás 6,9. (Reggeli szintén rizskása, de sima fitt márkájú)

A tízórai és ebédel után rendben volt a cukrom egy órával is(4,6-5,8 között)

Szerintetek ez cukorbetegség lesz, így hogy a reggeli magas? Tudom a rizskása nem jó választás, most hogy így mérve ennyi.. sajnos.

2023. szept. 10. 14:42
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Én heti 1x jártam diabetokogiára,160g ch volt és inzulin.először reggel 1 utana este reggel 1 1 stb. A vegén összesen 18 egységet szúrtam diéta mellettm

Ne izgulj ha inzulin is kella babának jolegyen az a lényeg .énis megijedtem töle de olyan pici tű volt nem is éreztem..

Bennt feküdtem 3 napig a kórházba az volt a világon a leghülyébb dolga ugyannis szart se csináltak 3 napig ..

Semmi értelme nem volt.de muszály volt.

Engem nem akartak küldeni diabetologzshoz mert a diéta alatt jovolt a cukrom,de én felhívtam őket..és milyen jól tettem...

Figyeltek rám és kellett az inzulim

.

2023. szept. 28. 23:30
 32/41 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az infókat!

Ami megnyugtat egyenlőre, hogy kedden nézték a babát és ő jól van. Illetve, így hogy odafigyelek akkor nem megy fel a cukrom, max 2 naponta 1x kiugrik 7-8 közé, bár az is igaz a napi Ch-m nincs meg 160(egyszerűen nem tudom, hogy tudnék annyit enni, úgy érzem nekem ez rengetek pedig így is 5x eszek és 100-130 között mozog) és ezt mondtam is a régi védőnőmnek, aki erre azt mondta, hogy a 160 Ch csak iránymutató és hogy nem baj, viszont így meg keton van a vizeletemben.

Na, de talán pár nap és okosabb is leszek végre.

Kicsit tartok tőle, hogy kórház lesz ez is, de hát a babaért bármit!

2023. szept. 29. 02:53
 33/41 anonim ***** válasza:

Lépj be a terhességi cukorbetegség fb-csoportba, ott vannak tippek arra is, ha kisebb adagokból szeretnéd bevinni a kellő CH-t. A keton is árt a babának sajnos, szóval mindenképp jó lenne a 160-at tartanod, ha ettől kevesebbtől már megjelenik a keton.

Nekem szerencsére amúgy elég volt a diéta mindkét terhességemnél, de vért izzadtam vele, lehet könnyebb lett volna az életem, ha kapok inzulint, szóval bátran menj csak diabetológiára, segíteni fog.

2023. szept. 29. 07:59
 34/41 A kérdező kommentje:
Szerencsére kaptam most e-mailt, kedden mehetek is a megbeszélésre. E-mailben egyenlőre 160-180Ch diétát írtak, gondolom idő amíg kialakul, hogy lássák hogyan is reagál a szervezetem. Köszönöm a sok segítséget mindenkinek!
2023. szept. 29. 11:39
 35/41 anonim ***** válasza:

Ha van cukor a vizeletedbe akkor sztem neked inzulin kell!kevesebbet eszel megis megugrik valami nemjo!

Kitartast !ha segitség kell.írj nyugodtan

2023. szept. 29. 13:06
 36/41 A kérdező kommentje:
Cukor nem volt hála az égnek “csak” aceton. Köszönöm szépen!
2023. szept. 29. 16:50
 37/41 anonim ***** válasza:

A 160 ch legyen meg mindenképpen. Bármi van, nyugodtan írj, kérdezz! Segítünk! Kitartást! ❤️

T.

2023. szept. 29. 20:14
 38/41 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Mostmár a végét járom(38+5 hetes vagyok), lenne egy kérdésem.

Mivel már többet nem kell GDM tanácsadásra mennem, mert az értékeim rendben vannak a diétával, így inkább tapasztalatok érdekelnének. Orvosom azt mondta, hogy ha beindul a szülés akkor aznap egyek amit megkívánok.

Mivel előző szülésemnél ilyen jellegű gondom nem volt így tömtem magamba a töltött rolettit, ami a 17 óra vajúdáshoz elég energiát adott.

De gondolom azért most nem kellene csokival tömnöm magamat, vagy szerintetek? Ez okozhat szülés közben akár a babának vagy akár nekem gondot? De azt se szeretném, hogy ne bírjam szusszal.

2023. dec. 28. 13:57
 39/41 anonim ***** válasza:

A szülés elég komoly izommunka, szóval valószínűleg igaza van az orvosodnak, ehetsz, amit megkívánsz, beleértve a csokis rolettit is. Lassan felszívódó szénhidrátot egyszerűen nem lesz kapacitásod megemészteni (a fizikai munka miatt nem jut elég vér az emésztőrendszeredbe). Szintén gdm-esként gyümölcspürékkel meg gyümölcslével csináltam végig a szülést, amit amúgy terhesség közben nem mertem volna inni. Az, hogy nem jut elég vér az emésztőrendszerbe, nagyon lelassítja az emésztést amúgy is, tehát ami alapból gyors felszívódású lenne, az is lassú felszívódásúként fog viselkedni.

Ha biztosra akarsz menni, akkor apránként kezdd az evést, és mérj vércukrot óránként vagy akár félóránként. Látni fogod, hogy reagál a szervezeted. Itt is igaz, hogy hallgass a testedre: én legalábbis érezni is szoktam (nem csak a szülésnél, de mondjuk komolyabb hegyi túráknál is), hogy most nem kéne szendvicset enni, inkább csak csokit meg ilyeneket.

2023. dec. 28. 16:01
 40/41 A kérdező kommentje:
Szuper, nagyon szépen köszönöm a segítséget! 😊
2023. dec. 28. 18:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!