Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorbeteg kismamák segítségét...

Cukorbeteg kismamák segítségét kérném?

Figyelt kérdés

18. héten volt terheléses cukrom, ahol az 1 órás 9,1 illetve a két órás 7,2-es érték volt.

Nekiálltam jobban odafigyelni mikor,mit,mennyit eszem viszont most kezdtem el(23 hetesen), rendesen mérni az evések után a cukromat.

A tegnap reggeli egy órás cukrom 6,9 volt. (Rizskása édesítőszer+mandula tej)

A ma reggeli utáni 1 órás cukrom 8 lett, a két órás 6,9. (Reggeli szintén rizskása, de sima fitt márkájú)

A tízórai és ebédel után rendben volt a cukrom egy órával is(4,6-5,8 között)

Szerintetek ez cukorbetegség lesz, így hogy a reggeli magas? Tudom a rizskása nem jó választás, most hogy így mérve ennyi.. sajnos.

2023. szept. 10. 14:42
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Mindkét megoldás jó. Mindkettő segít abban, hogy kiderüljön van-e cukor probléma. Illetve a normális keretek közti éves esetén, ha gond van jól látszik. Én az elsőt tenném!
2023. szept. 21. 13:26
 22/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot. Megfogadom! 😊
2023. szept. 21. 20:36
 23/41 anonim ***** válasza:
Tehát 3 napig nyomasd a cukrod az egekbe?én diétáznék...de előtte ne egyél már max éjfélig ha tudsz akkor 20 után ne egyél a terhelésig
2023. szept. 22. 20:50
 24/41 anonim ***** válasza:
#23. Dehogy az egekbe, az még nem cukrosan is veszélyes. Csak ne tartson szigorú diétát, hogy a valós értékeket kapja. A vérvétel előtt 10 órával már nem szabad enni és inni is csak szénsavmentes ásványvizet.
2023. szept. 22. 23:09
 25/41 A kérdező kommentje:
Szerencsére azzal nem lesz gond, hogy 8 után ne egyek, mert 6 körül szoktam vacsizni. 7.30-kor kezdünk, a hölgy a telefonban azt mondta, hogy 12 órának el kell telnie az utolsó étkezéstől számítva. 18 hetesen már volt egy terhelés, ezzel nem is volt gondom, csak tényleg ez az előtte lévő napok zavartak meg. Főleg, hogy valahol azt írják, hogy ne diétázzunk előtte, mert leterheli nagyon a testet a sok cukor, valahol pedig arról írnak, hogy ha már előtte napokban is terhelem, akkor meg az miatt ad fals eredményt. Na mindegy, igazatok van abban, hogy lényegen nem fog változtatni, ha rossz a cukrom biztosan így is-úgy is ki fog derülni. Telezabálni nem akarom magam, mert sokszor még ez a 160ch is sok, hiába diéta, de ennél a napi 5x kimért evésnél is úgy érzem magamat mint akinek a fülén folyik ki a kaja.
2023. szept. 23. 04:08
 26/41 A kérdező kommentje:

Sziasztok, gondoltam leírom hogyan állok a dologgal, ha esetleg valaki hasonló cipőben jár.

Nőgyógyásznál voltam a héten, baba jól van szerencsére.

Tegnap a cukorterhelés sajnos nem jól sikerül(persze várható volt):

-0’ 4,3

-60’ 9,7

-120’ 9,3

Azt mondták a terhelésen, ha nem lesz jó az érték akkor értesíteni fognak postán. Sajnos a mai nap még nem kaptam róla semmi infót, lehet ez a hétvégével így el is úszik. Jövő héten megyek háziorvoshoz is az eredményekkel, addig pedig ugyanúgy próbálom 7 alatt tartani a cukromat számolgatva a Ch-t.

2023. szept. 28. 13:26
 27/41 anonim ***** válasza:
Oké, én amúgy mikor ilyen miatt felhívtam a háziorvost, rögtön azt mondta, hogy menjek be hozzá, azonnal beutalót ad a diabetológiára.
2023. szept. 28. 20:16
 28/41 A kérdező kommentje:

Sajnos délelőtt rendelt az orvosom és arról lecsúsztam. Holnap meg helyettesítés lesz ismét, oda meg nem szeretnék menni, hogy őszinte legyek, mert utoljára is bent se volt a helyettes csak az asszisztens, ő írta be az 1. trimeszteri eredményeket illetve adta a beutalót. Viszont a korábbi védőnőmet sikerült elérnem. Ő azt mondta e-mailben fognak értesíteni a teendőkről. Ha hétfőn délelőtt nem jön semmi akkor délután már megyek is a háziorvosomhoz. Egy rokon védőnő erre azt mondta, hogy 2-es típusú diabétesz és valószínű gyógyszer+diéta lesz.

Amúgy neked milyen értékeid voltak? Befektettek kórházba pár napra? Csak diétáztál vagy kellett gyógyszer is? Milyen gyakran voltak kontrolljaid?

2023. szept. 28. 21:57
 29/41 anonim ***** válasza:

Várandósság alatt nincs gyógyszer, inzulin van. Én is inzulinos cukros voltam a harmadik babámmal. Ez GDM gesztációs diabétesz, nem kettes típusú cukorbetegség. A GDM-es kismamák 95%-ának a szülés után visszaáll a cukra. A rokon védőnő nézzen utána előbb a dolgoknak, utána mondjon ilyet.

160 gr-os diétával és inzulinnal tökéletes értékeket mértem.

Kórházba kellett feküdnöm, ahol beállították az adagolást. Volt olyan is, aki csak diétával tudta jól szinten tartani az értékeket. Szóval ne idegeskedj ezen, az is felviszi a cukrot.

2023. szept. 28. 22:24
 30/41 anonim ***** válasza:
Ja, #5. #7. voltam
2023. szept. 28. 22:26
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!