Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorbeteg kismamák segítségét...

Cukorbeteg kismamák segítségét kérném?

Figyelt kérdés

18. héten volt terheléses cukrom, ahol az 1 órás 9,1 illetve a két órás 7,2-es érték volt.

Nekiálltam jobban odafigyelni mikor,mit,mennyit eszem viszont most kezdtem el(23 hetesen), rendesen mérni az evések után a cukromat.

A tegnap reggeli egy órás cukrom 6,9 volt. (Rizskása édesítőszer+mandula tej)

A ma reggeli utáni 1 órás cukrom 8 lett, a két órás 6,9. (Reggeli szintén rizskása, de sima fitt márkájú)

A tízórai és ebédel után rendben volt a cukrom egy órával is(4,6-5,8 között)

Szerintetek ez cukorbetegség lesz, így hogy a reggeli magas? Tudom a rizskása nem jó választás, most hogy így mérve ennyi.. sajnos.

2023. szept. 10. 14:42
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%
Szia reggel a tejtermekek jobban felviszik,inkább 10óraira egyél kasát mandulatejjel.Reggel szendvics sztem,nekem így vált be
2023. szept. 10. 14:49
 2/41 anonim ***** válasza:
73%
Írj nyugodtan privát szivesen segitek!
2023. szept. 10. 14:49
 3/41 anonim ***** válasza:
85%

A terhelés alapján mindenképp cukorbetegség.

Reggel a legérzékenyebb amúgy a test az inzulinra, ilyenkor érdemes lassú felszívódású, teljes értékű szénhidrátot fogyasztani (kiszámolt CH-tartalommal, természetesen), sok fehérjével. Pl tojás, teljes kiőrlésű kenyér (nem csak amire ráírják, hanem ami tényleg tk), sonka-sajt, sok-sok zöldség.

Érdemes belépned amúgy a terhességi cukorbetegség fb-csoportba, ott sok segítséget kaphatsz, és vannak mintaétrendek is.

2023. szept. 10. 15:02
 4/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a rizskásában levő szétfőtt rizs túl gyors felszívódású, esetleg túl sok szénhidrát is, és igen, cukorbetegség. Mihamarabb fordulj dietetikushoz, mert jelenleg nem jó az étrended. Vagy nagyon olvass utána. Simán lehet, hogy mondjuk 30 percnél még magasabb volt a vércukrod reggeli után a rossz összetétel, gyors felszívódás miatt.
2023. szept. 10. 15:02
 5/41 anonim ***** válasza:
100%
Ha már reggel felnyomod a cukrod tejes dolgokkal, biztos, hogy nem jó. A nőgyógyászod, védőnőd mit mondott? Dietetikust keress fel
2023. szept. 10. 15:21
 6/41 anonim ***** válasza:
100%

Én is a terhességi cukorbetegség facebook csoportot ajánlom. Csatlakozz. Nagyon jó dolgok vannak benne! Sok segítséget kapsz! Nekem is sokszor magas volt a cukrom. Bár a terhelésen nem! Magam eszétől kezdtem itthon méregetni. Hát, nem mindig hagyott teljesen nyugodtan az eredmény. Be léptem a csoportba, sok sok ötlet van, és még igaz mindig van mit tanulnom. De sikerült megértenem az alapokat! Nem mondom, hogy néha nem csúszik be magasabb eredmény. De ak elő a csoportot, ötletekért, és korrigálom a kaját. 🙂

Nekem is amúgy a reggelit nehezebb szinten tartani. De pl én olvastam, hogy zabkása jó! Na nekem pl nem! Az megdobta a cukrom. Szóval egyén függő is. Ki kell tapasztalni. Én általában korpovit kekszet eszem, felvágottal és sok sok salátával, uborkával. Valamint figyelem a ch bevitelt is. De tényleg, csatlakozz a csoporthoz, tanulmányozd! Menni fog! Sok szerencsét! Boldog babavárást.

2023. szept. 10. 16:15
 7/41 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó várandósságomnál voltam inzulinos cukros. Igaza van az előttem válaszolónak. Nagyon egyén függő a dolog. Volt olyan cukros kismama, akinek jó volt a teljes kiőrlésű kenyér, nekem két kifli 15-ös cukrot csinált. Csak a szénhidrát csökkentett kenyér volt a jó.

Naponta 4x szúrtam inzulint.

Sok mindent lehet enni egy cukrosnak is, csak mértékkel és odafigyeléssel.

Én nem csatlakoztam a Facebook csoporthoz, mert sok nem jót is hallottam róla. Dietetikussal és endokrinológussal konzultáltam, akik személyre szabottan adtak tanácsot.

2023. szept. 10. 17:07
 8/41 anonim ***** válasza:
100%
Énse facebookról diétáztam..igaz hogy kikell tapasztalni nekem pl a banán 1 falat ugy felvitte a cukrom hogy csak pislogtam
2023. szept. 10. 17:41
 9/41 A kérdező kommentje:

Cukorterhelés eredményemre védőnő mondta, hogy figyeljek oda. Azóta sajnos nem találkoztam vele, mert újat kapunk. Várom, hogy jelentkezzen az új, de mindenképp felkeresem, ha jövőhétig nem jelentkezik. Nőgyógyászomnak nem szóltam még erről, mert egy hete voltam nála, akkor még nem mértem otthon. Igyekszem odafigyelni akkor a ch-ra, mennyiségre,minőségre. Nem fog nehezemre esni, mert egy éve már terhesség előtt átálltam a teljeskiörlésű dolgokra, sok zöldség, hús stb. Csokit, ilyesmit nem ettem eddig nagyon, most pedig pláne. Tejet nem iszom, csak cukrozatlan mandulatejet. Görög natúrjoghurtot, sajtokat stb. Burgonya helyett édesburgonyát. Rizs helyett barnarizst, bulgurt,kölest stb.

Szóval tényleg igyekszem. Illetve napi 4-5x(lehet jobb lenne 6x)enni összesen 160ch meglegyen.

Facebookom nincs, de köszönöm a segítségeteket. Október közepén lesz még egy terhelésem, gondolom az az érték sem fog meglepni.

2023. szept. 10. 18:10
 10/41 A kérdező kommentje:

Vacsora után egy órával most 4,8. Caprese csirkemellet ettem grillzöldséggel.

De valami nem okés én is érzem. Sokszor szédülök, főleg délelőtt. Háziorvosomat is felkeresem. Pár napig nézem, mérem aztán lesz miről beszélnünk akkor.

2023. szept. 10. 18:14
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!