Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez alacsony vércukornak számít?

Ez alacsony vércukornak számít?

Figyelt kérdés

Megkaptam a saját reggelis terhelésem eredményét. Természetesen megyek jövőhéten diabetológiára, csak kíváncsi vagyok a véleményekre.

Glüköz éhgyomri 4.8

Glüköz 60 perc 7.8

Glüköz 120 perc 3.2

Ha alacsony, akkor mire számíthatok?

24khm

2023. szept. 7. 08:32
 1/9 anonim ***** válasza:
27%

Nem a legjobb eredmény

Ezzel nem szoktak foglalkozni

( hibásan)

Diétázni kellene.(180 g ch )

2023. szept. 7. 08:52
 2/9 anonim ***** válasza:
68%
Az éhgyomri konkrétan jó, a 7.8 magas, a 3.2 pedig már alacsony. Ez ingadozó, valami baj van a feldolgozásával.
2023. szept. 7. 09:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Hasonló eredmény jött ki nekem is, egy picit közelebb volt az éhgyomrihoz a 120 perces de a nőgyógyászom azt mondta nem kell vele foglalkozni…

IR előzmény miatt tudtam milyen diétát javasolt folytatni, úgyhogy önszorgalomból inkább tartottam a 180 g-os ch diétát, rendben is volt a cukrom a terhesség alatt végig és a picinek is születése után.

Mindenképp endokrinológussal beszélj róla mert némelyik nődoki nem foglalkozik nagyon a témával, pedig indokolt lenne.

2023. szept. 7. 11:47
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha még terhelés nélkül is beesik a cukrod az éhomi alá, akkor mi lett volna, ha valódi terheléses vizsgálatot csinálnak? Figyelj oda az étkezésedre mindenképp.
2023. szept. 7. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Mi az, hogy "saját reggelis terhelés"?

Terheli cukros löttyel kell, nem saját reggelivel.

Ha meg már cukros vagy, és azt nézik, hogy diétával jó-e a cukrod, akkor csak 1 órás értéket kell nézni, ami 7-ig lenne jó.

2023. szept. 7. 17:16
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát nem is vártam többet az itteni orvosoktól.

24 hétben vagyok és 4x-re is mehetek glükózös terhelésre. Mikor mondtam, hogy voltam magánban reggelis vérvételen szembe nevetett a doki és arrébb söpörte a leletet. Majd mikor mondtam, hogy mérném a cukrom.. Akkor mondta, hogy ez nem számít, csak a terheléses. Kérdeztem tőle és ha újra kihányom? Erre az volt a válasz ki kell bírni nem óvoda! Jó majd újabb 2 perc csend után újra kérdeztem, hogy ha nem sikerül mi lesz? Akkor ez a vizsgálat nem lesz meg. Mondom az úgy meredek. (Végülis 2 emberről van szó..) Mert ha már nem érdekelne és nem hajtanám a dolgot, azt mondom oké. De hogy ennyire csak a régi szabályokat kövessék és ne vegyék figyelembe a beteg helyzetét. Mondtam neki, hogy gyomorszűkítő műtétem volt, ami azt jelenti, hogy max 2dl bírok inni. És itt a kórházban 4dl a kötelező! És erre a szemembe röhögött, hogy akkor így hogy akarok még 4dl meginni? Mint ha az én hibám lenne! Gyomorsavval (szedek gyógyszert rá) együtt jön mindig vissza. És még amellett epeműtétem volt fél éve. (Majdnem eltettek lábalól ebben a kórházban. Életmentő műtétem volt egy másik megyei kórházban, mert itt elzavartak folyamatosan.)

Ja és hetente járok már lassan és nem bírom. Rosszul vagyok utána tőle. És a poén, minden adatot a "betegről" egy füzetben írkálnak. Úgy keresik vissza, és lapozgatják, múltkor mit írtak fel...

2023. szept. 11. 11:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért nem válaszolsz a kérdésre?
2023. szept. 11. 12:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem jók az eredményeid, a 60 perces terhesen nem mehetne 7,0 fölé, míg a 120 perces nem eshet be az éhgyomri alá. Ezek az eredmények diétát igényelnek, ne aggódj, inzulint szúrni még nem kell ennyitől.

De egy durván 160 grammos, hozzáadott cukormentes diétát tartanod kell végig.

2023. szept. 11. 21:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem kötelező a vizsgálat.

Ne vedd ennyire tragédiának

Dietázz, mérd magadnan.

Ennyi

Ezzel nem hanyagolod el!

De ennyiszer terhelni ugynaakkora baj, mint cukrosan nem figyelni..

A terhesgondozásban bármit megtagadhatsz, amíg nem veszélyeztetes a magzatid vagy magadat.

Szerintem te elég felelősségteljes vagy,hogy figyelj.

Nem tudom miért pontoztak kb 0-ra..

nem eshet be ennyire a cukrod..

Ha inzulint is néznének, akkor az egekben volna..

Nah mindegy

1.

2023. szept. 12. 22:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!