Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen mennyire kerülted a...

Terhesen mennyire kerülted a 3 év körüli beteg nagytesót?

Figyelt kérdés

Én vele alszom, egész nap velem volt eddig, mindig én gondoskostam róla. Ölelget sokszor, bújik, puszilgat. Most elkezdődött az ovi és már le is robbant szegény, itt mellettem az ágyban, dugult az orra.

Gondolkodtam a különalváson, de igényel éjszaka engem, betegen meg főleg, meg ha velem van napközben, akkor úgyis megfertőz nyitott ablak meg kézmosás ide vagy oda. (A férjemet is csak este látjuk, nem puszilgatjuk, ha beteg, mégis mindig megfertőzött eddig minket.) Nem akarom szegényt hanyagolni, főleg nem ha beteg, csak féltem a picit is, 14 hetes vagyok.

Ilyenkor ti hogyan oldjátok ezt meg? Minden megy ugyanúgy, mint eddig? A tapasztalatom az, hogy eddig minél jobban próbáltam beteget kerülni annál jobban elkaptam.

2023. szept. 7. 02:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
73%

34 hetes kismama vagyok.

Kisfiam még nincs 3 éves, nem jàr közösségbe, de ígyis többször voltam náthás a terhesség alatt. Sőt, arcüreggyulladásom és fülgyulladásom is volt. Szóval nem ezen múlik! Benne van a levegőben. Orvosnál, boltban meg bárhol össze lehet szedni.

Emiatt nehogy kerüld a gyerekedet! Most még több figyelemre, szeretetre van szüksége, hogy jön a kistesó.

Az együttalvás majd amiatt lesz rizikós, nehogy megrúgjon. Én is vele aludtam terhesség előtt, azóta meg apuka alszik vele.

2023. szept. 7. 08:32
 22/26 anonim ***** válasza:
54%

20 én lányom hat éves koráig vártam a csodára ,míg végül saját maga külön akart menni.

Most a 17 hónapos fiam kuckozott be mellénk,imádom

2023. szept. 7. 08:33
 23/26 anonim ***** válasza:
54%

Fő kérdés: nem kerültem semennyire. 2 éves volt ugyan, amikor született a kistesó, de bölcsibe járt már 1 éves kora óta, bizony hordta haza rendesen a takonykórokat. Nyilván attól még, mert én terhes voltam, szüksége volt rám neki is, és én nem akartam már a terhesség alatt megvonni magam tőle, amikor nagyon jól tudtam, hogy a kicsi születése után szükségszerűen kevesebbet tudok vele foglalkozni. A baba a pocakban meg azért elég jól védve van betegségek ellen is, szóval az ilyen közösségi nyavalyák, amik ilyen korban jellemzőek, annyira nem ijesztettek meg.

Mellékszálra: mi is együtt alszunk. Kicsi a rakáson, mert a macska is jön a kupacba éjszaka :D A nagy már ugye ügyes 3 éves nagylány, ovit kezdte most, ő már a saját ágyában alszik el. De éjszaka ha felébred, simán átjön hozzánk, és bizony ez olyan 5ből 3 éjszakai együtt alvást jelent. A kicsinek van babaöböl, de inkább csak azért, hogy ne essen le, amúgy mindig kiforog belőle mellém a nagy matracra. Nekem megjegyzem ez így ezerszer könnyebb és kényelmesebb, mint éjszaka felugrálni és minden zajra figyelni, menni a másik szobába és mittudomén. Főleg ha beteg is, engem megnyugtat, ha hallom szuszogni (na nem mintha a kicsi nagyon tudna aludni betegen, most ő lázas nálunk, ha nem cici volt a szájában éjszaka, akkor nem aludt, szóval ha külön akarnám altatni akkor erősen meg lennék lőve).

2023. szept. 7. 08:53
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Enyém is refluxos volt az elején,megemeltük a fejrésznél a babaágyat,attól jobb lett. Aztán kiderült tejfehérje allergiás és ezért volt refluxa. Diéta óta semmi baja. Mindig külön ágyban aludt,külön szobában,piszok forgolódós,de rácsos ágyból nem tud kiszökni és életben nem folyt még ki a pisi sem a pelusból.

Nem tudom miért kínlódtok ezzel de valószínűleg el lett volna egyedül is,persze most már veszett fejsze nyele.

Amúgy én annó a barányhimlőt adtam át az újszülött tesómnak pedig nagyon vigyáztunk,ez sajna kivédhetetlen terhesen is.

2023. szept. 7. 10:49
 25/26 egészségszertár ***** válasza:
71%
Szerintem ne kerüld el a picurkát. Amit viszont megtehetsz nála is és magadnál is, hogy a veled született immunrendszert erősíted. Erre egy nagyon hatékony megoldás az 1,3-1,6 béta glükán. Gyógyszertárban nem hiszem, hogy kapni fogsz, de Bio boltokban vagy a neten elérhető. Egy nátha esetében amikor már érezni a gyerkőc szájánál, hogy itt bizony bibi lesz hamarosan, olyankor napi 4-6 kapszula kettesével elosztva. Ha időben észre veszed el fogja kerülni, hogy bele menjen a betegségbe. Ovis iskolakezdős időszakban mint amiben most járunk javasolom minden szülőnek, hogy tartson otthon ilyen készítményt a házipatikában és előre készüljön erre az időszakra napi 1 tablettával. Azzal lehet turbózni az immunrendszert és ha meg mégis erősebb a támadás akkor jöhet a napi 4-6 tabletta. Én lassan 2 éve alkalmazom és egy esetben tudott azóta komolyabban elkapni egy nyavaja, akkor későn vettem már be. Minden egyéb esetben megfogja, ha időben cselekedsz. Tegnapelőtt este éreztem torok kaparást, tegnap reggel 2 kapszulát bevettem majd kora délután még kettőt. Utána mitha belső lázam lett volna egy órán keresztül és jött egy kis fáradtság érzés le is feküdtem egy fél órára. Este megint bevettem kettőt, ma reggelre már érezni lehetett, hogy nem fog tudni elkapni. Ma is elfogyasztok 6 kapszulát és szerintem holnapra már nyoma sem lesz. Próbáljátok ki nagyon hatásos.
2023. szept. 7. 11:16
 26/26 anonim válasza:
#25 Köszi a tippet ezt kipróbálom. Használta másvalaki is már? Tapasztalatok?
2023. szept. 7. 12:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!