Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen mennyire kerülted a...

Terhesen mennyire kerülted a 3 év körüli beteg nagytesót?

Figyelt kérdés

Én vele alszom, egész nap velem volt eddig, mindig én gondoskostam róla. Ölelget sokszor, bújik, puszilgat. Most elkezdődött az ovi és már le is robbant szegény, itt mellettem az ágyban, dugult az orra.

Gondolkodtam a különalváson, de igényel éjszaka engem, betegen meg főleg, meg ha velem van napközben, akkor úgyis megfertőz nyitott ablak meg kézmosás ide vagy oda. (A férjemet is csak este látjuk, nem puszilgatjuk, ha beteg, mégis mindig megfertőzött eddig minket.) Nem akarom szegényt hanyagolni, főleg nem ha beteg, csak féltem a picit is, 14 hetes vagyok.

Ilyenkor ti hogyan oldjátok ezt meg? Minden megy ugyanúgy, mint eddig? A tapasztalatom az, hogy eddig minél jobban próbáltam beteget kerülni annál jobban elkaptam.

2023. szept. 7. 02:53
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy helyettem aludhatna vele a férjem (ő mondjuk nem nézegetné a lázát éjszaka, nem venné észre, hogy kiment a pisi az alvós pelusból, ki van takarózva stb), de attól a többi dolgot úgyis én csinálnám vele.
2023. szept. 7. 02:58
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Bár én sosem aludtam velük, az első perctől a saját ágyaikban aludtak, de természetesen sosem hanyagoltam őket betegen, hiszen a gyerekeim.
2023. szept. 7. 03:05
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire nem kerültem.

5 éves, születése óta külön szobában alszik. De ha lázas, akkor velem alszik a mi szobánkban. Hamarosan születik a második baba, szóval januártól már mindegyik ovis betegségénél terhes voltam, de egyáltalán nem kerültem őt. Az influenzát nem kaptam el tőle, pedig 1 hétig lázas volt, velem aludt. Kétszer viszont elkaptam a hányós vírust, pár óra alatt átment rajtam.

2023. szept. 7. 03:49
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk velünk alszik a 2,5 éves. Igaz még nem ovis, de 3-4 havonta mindig előjön egy kis láz náthával. Én különösebben nem aggódom ezen. Ő is kapja a C és D vitaminokat, én szedem szintén az enyéimet(terhes vitamin,vas,magnézium,halolaj) Maximum, ha eddig nem szedted, akkor kezd el szedni aszkorbin savat és D vitamint. Szerintem nekem ez segít sokat részben, illetve a táplàlkozás, mert lekopogom egy kis torok kaparáson kívül nem kaptam el tőle soha semmit. Most 22 hetes terhes vagyok.
2023. szept. 7. 03:59
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem kerültem a beteg gyerekemet terhesen...
2023. szept. 7. 04:04
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekbetegségek közül csak néhány veszélyes terhesekre (pl. himlők), de azokon már korábban átesett az anya rendszerint vagy oltás van ellene. Egy takonykór vagy hasmenés nem fog semmit csinálni a terhességgel, felesleges ezen izgulni.
2023. szept. 7. 04:38
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe se jutott kerülni.
2023. szept. 7. 04:49
 8/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szegénykém most is rajtam alszik, nem kap az orrán levegőt😔, nekem sem lenne szivem kerülni, csak még a terhesség elején a rokonok felvetették ezt az együttalvást, hogy majd mi lesz ha beteg lesz. Én nagy maszkviselős, kézfertőtlenítős voltam, de akkor is azt mondtam, hogy háztartáson belül úgyis kivédhetetlen, felesleges is kínlódani ilyenekkel. Anyósom ilyenkor még a kilincseket is Domestos-ozza.
2023. szept. 7. 05:07
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mi sem aludtunk soha együtt, születésétől a saját ágyában alszik.

Idén februárban lettem várandós (kisfiam pedig jelenleg 4,5 éves ovis) és nem kerültem betegen de nagyon sok mindent elkaptam tőle. Nem hiszem egyébként, hogy ki lehet kerülni, akkor sem ha nem alszotok együtt..

2023. szept. 7. 05:46
 10/26 anonim ***** válasza:
25%

Hát ha 3 évesen veled alszik... az durva.

Ha meglesz a kicsi, lesznek itt még bajok.

Egyébként egyáltalán nem kerültem sosem egyik beteg rokonom sem. A gyerekemet meg aztán főleg. Bennem ez valahogy fel sem merült.

Terhesen (mármint a 2.terhességem alatt) voltam influenzás 2x, kéz-láb-száj vírusos, covidos.

És nem halt bele senki.

2023. szept. 7. 06:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!