Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt aki csalódott mikor...

Volt aki csalódott mikor kiderült a második baba neme?

Figyelt kérdés

Már van egy kisfiam, akit imádok és úgy néz ki jön a második baba, akinek még nem tudjuk a nemét. Valamiért olyan érzésem van, hogy lány lesz, de lehet csak azért érzek így, mert azt szeretnék, és emiatt bűntudatom van. Az elsőnél őszintén mindegy volt, hogy mi lesz, de most másodjára nagyon szeretném azt is kipróbálni, hogy milyen lányos anyukának lenni. Plusz van bennem egy félelem attól is, hogy ha kisfiú lesz, akkor össze fogom hasonlítgatni őket, mert az első kisfiam tényleg a tökéletes mintababa volt, most is nagyon ügyes, okos kisfiú, kívánni sem lehetne jobbat. Félek ha a második más természet lesz, kevésbé fogom szeretni. Emiatt borzasztó anyuka vagyok?

Érzett valaki hasonlóan? El fog ez múlni?

2023. szept. 6. 15:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

10-es, én ezt értem, és azt sem állítom, hogy mindig az anyós a hibás mindenért. De egyrészt, tartósan elmarni valakit mégiscsak akkor lehet, ha valami eleve nem stimmelt. Nyilván kivétel mindig van, vannak befolyásolható, manipulálható emberek, a szerelem is elveheti az ember eszét egy időre. De azért tartósan nagyon ritkán lehet úgy ezt megcsinálni, ha alapvetően egy bizalmas, jó viszonyt sikerül kialakítani az embernek a gyerekével. Csak a gyereket ritkán szokták meghallgatni, ő hogyan éli meg, és ő mit gondol.

Másrészt a fiúk sokkal többször kapjàk meg mindenkitől, a saját anyjuktól is, hogy ne sírjanak, mert ők fiúk, ne problémázzanak mindenen, stb. Így meg azt tanulják meg, hogy egyrészt ne mutassák ki az érzéseiket, másrészt kevésbé fognak az anyjukhoz (meg bárki máshoz!) fordulni az érzelmi elutasítás miatt. A lányoknak inkább szabad sírni, nekik kevésbé mondják, hogy katonadolog. Így könnyebb szoros kapcsolatot kialakítani, ami felnőttként is kitart.

2023. szept. 6. 16:58
 12/21 anonim ***** válasza:
52%
Én is egyet értek, hogy nem akkor rossz a viszony anya és felnőtt fia között, ha ott korábban minden rendben volt. Én is emiatt féltem, hogy csak fiaim lettek, hogy majd nem fognak igazán szeretni, közben más miatt komoly pszichológiai munkába kezdtem a saját családom végett, és rájöttem, hogy én azt vettem alapnak, amit az öcsém és anyám közt láttam. Öcsém teljesen indokolatlanul kapott nagyon sok igazságtalan bántást anyámtól pusztán a neme miatt, érthető okokból köztük már nem is jó a viszony, de közel se azért, mert öcsém tényleg sose szerette volna vagy ilyesmi. Úgyhogy amióta én feldolgoztam a saját defektes családi dolgainkat, már nem foglalkozok vele, hogy csak fiaim vannak. Gondolkoztunk egy harmadik gyereken és már korántsem az tart vissza, hogy esetleg ő is fiú lehet, inkább a fizikai kapacitásaim.
2023. szept. 6. 17:06
 13/21 anonim ***** válasza:

Én mindig kislányt szerettem volna, de kisfiúnk lett. Egy hangyányit csalódott voltam, de aztán 30 perc “de jó lett volna pedig egy kislány” vívódás után jött a legalább egészséges örömködés.

A második még csak tervben van, de mostmár úgy, hogy tudom milyen fiús anyának lenni, nem fogom bánni, ha ő is fiúcska lesz. Persze ha lány lesz, akkor is nagyon boldog leszek, de mindegy, csak egészséges legyen. Annál fontosabb nincsen. Hiába a vágyott nem, hogyha szegény esetleg beteg, és nem élhet teljes életet.

Férjem szereti az anyját, de a munka miatt nem beszélnek sokszor, hetente-két hetente hétvégén 1-2 órát videóchatelünk. Én jóban vagyok az anyósommal, és elég sokat irogatunk, így nincs “kizárva” az életünkből. (Külföldön élünk, de amennyire lehet, azért belevonjuk a dolgokba, kapja tőlem folyamatosan a képeket, videókat a gyerekről is, illetve amikor tehetjük megyünk látogatóba)

Nekünk is kisfiunk lett, de egy pillanatig nem félek attól, hogy nagyobb korában felém se néz. Nevelés kérdése.

Nyilván ha anyósom nem fogadna el engem, esetleg fúrná a kapcsolatunkat, akkor a férjem lazán ignorálná, de szerencsére elfogad, és így nekünk is szinte anya-lánya kapcsolatunk van. Van véleménye, nekem is van véleményem, általában egyébként megegyező, de ha nem, akkor is tudunk normális keretek között beszélni erről.

2023. szept. 6. 17:10
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan

munkatársam ahol öten vannak fiúk , anyukájuk mindig lányt szetetet volna már elsònek is.

2023. szept. 6. 20:12
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
Hát nem csak nevelés kérdése, ha elvakitja a szerelem, mindegy, az lesz, amit az asszony szeretne. Majd leesik neki később, hogy vannak szülei is ha jól van nevelve.
2023. szept. 6. 21:10
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Mikor kiderült, hogy terhes vagyok, biztos voltam benne, hogy nekünk csak lányunk lehet. Élt bennem egy kép, hogy a férjem milyen helyes lesz lányos apukaként, aztán 12. héten jött a NIPT eredménye - fiú. Aznap kicsit csalódott voltam, nem tudtam mit kezdjek egy fiúval, mert teljesen más kép élt a fejemben. De most már el sem tudom képzelni, hogy lányom legyen, annyira rápörögtem a fiús dolgokra :)
2023. szept. 6. 22:56
 17/21 anonim ***** válasza:

Ja,tényleg. Az elsőnél is volt egy kis csalódás. De az hamar elmúlt. Elfogadtam, hogy elsőre fiunk lesz, de én is csak lánnyal tudtam elképzelni magam.🙆‍♀️

7es voltam.

2023. szept. 6. 23:02
 18/21 anonim ***** válasza:
Bocsi,off,az első pár válaszra,de én is ezt látom. Nálam a főnökömnek nagyon jó kapcsolata van a lányával és fiával is,de ő maga mondta,hogy a fiánál az unoka születése is másmilyen volt. Az első hetekbe segíteni se ő ment,hanem nyilván az anyukája a nőnek,stb. Picit azt mondta érzi háttérbe szorult,pedig nagyon szoros a kapcsolatuk. A lányánál sokkal bizalmasabb. Kollégámnak két fia van,szintén ezt tapasztalja mindkét részről. Nálunk tesóm férfi,anya szintén ezt tapasztalta,pedig ugyanúgy nevelte,mint engem. Anya sokat panaszkodik is erről nekem,de náluk is az van,hogy nyilván nem a párja dolga mindkét anyával foglalkozni,testvéremnek kellene mesélni stb. anyának,de ő férfiként nem ez a típus.
2023. szept. 6. 23:06
 19/21 anonim ***** válasza:

Mi elsőre nagyon lanyt szerettünk volna, de kisfiú lett😊 picit kellett idő, hogy átáljunk, de aztán persze a mindenünk lett, imádjuk.

Pedig ő nagyon nem volt nyugis mintababa soha sem😃

Idő közben (4 volt amikor elterveztük a tesót és rögtön teherbe is estem) annyira megbarátkoztunk ezzel, hogy abszolút nyugodt szívvel éreztük és mondtuk, hogy nagyon boldogok lennénk mégegy kisfiúval! Sőt😃

Pedig én a szülés után 1-2 évig, sokszor ha rágondoltam a tesó kérdésre nagyon reméltem, hogy kislány lesz.

De aztán elengedtem a dolgot magamban. 32 hetes várandós vagyok, meg se akartam kérdezni mi lesz.. mindkét választól izgultam vol, azt éreztem. Ha kislány akkor mert nem lesz még egy kisfiam, és ha kisfiu akkor hu akkor már biztos nem lesz lányom..de aztán persze elárulták, többször is és végül kiderült, hogy kislányunk lesz, ami sokkal jobban meglepett mint gondoltam, de persze örülünk is 😊🩷

Nekem a legnagyobb félelmem abból fakadt inkább, hogy a másodikat is tudom-e majd annyira szeretni mint az elsőt. És egyiket se kelljen elhanyagolni az új feladatok/megosztott figyelem miatt.

A későbbiekre nézve: szerintem a kamasz kor sokkal nehezebb lányokkal, és én sok helyen látom azt hogy a fiúk jobban ragaszkodnak az otthonhoz, a szülőkhöz. :) de szerintem ez sok mindentől függ, neveltetéstől, családi dolgoktól, összhangtól, stb.

Ezen kár előre izgulni. Szeretni kell őket ha fiúk ha lányok!

Drukkolok hogy összejöjjön a kivánságod!😊

2023. szept. 7. 06:11
 20/21 anonim ***** válasza:
74%
Kislányt szerettem volna mindig is. Első gyerek fiú lett. Nem szomorkodtam. Hamar át álltam. Nem is szerettem volna több gyereket. Aztán meggondoltam magam és belevágtunk a férjemmel a baba projektbe. Nem jött könnyen. Persze reménykedtem, szinte biztos voltam benne, hogy most lány lesz. Hát a Prena szerint megint fiú 😄 Mikor megtudtuk, hozzám fél napig nem lehetett szólni. Csalódott voltam. Aztán végig futott az agyamon, hogy mennyit próbálkoztunk, volt két vetélésem, sikertelen hónapok tömkelege, stb. Így eljutottam odáig, hogy ki nem szarja le, hogy mi lesz a lába között 😊 Szerettem volna megtapasztalni hogy milyen lányos anyának lenni. Hát ez kimarad az életemből.Nem probléma mentes sajnos ez a terhesség így most az a legfontosabb, hogy egészséges legyen.
2023. szept. 7. 21:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!