Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha van fiad és lányod is...

Ha van fiad és lányod is melyik nevelese könnyebb?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Jelenleg várandós vagyok első gyermekemmel, aki kisfiú lesz. 💙

Míg nem volt párom mindig kislányt akartam, hogy legyen egy pici én. Amióta ismerem a párom tudom, hogy ha fiú lesz is szuper, mert ő egy csodás ember, akkor nekem egy csodás fiam lesz.

A kérdés azèrt fogalmazódott meg bennem, mert sok barátnőm van, aki elmondása szerint csalódott, hogy fia(i) születtek és nem lett lánya.

Illetve mostanában több olyan esettel találkoztam, hogy kérdezték a nemét és utána mondták, hogy sajnálom, biztos kislányt akartál volna, na de majd a következő.

Hát engem meg ez kicsit felidegesít, hogy ne hogy már mentegetőznöm kelljen, hogy nem sajnálom, hogy fiam lesz és nem lányom. A második gyereknél meg már csak azért is fiúnak örülnék, hogy legyen baràtja a kisfiamnak, szerintem úgy az igazi.

Így a kérdésem azokhoz a szülőkhöz szól, akiknek van lánya és fia is. Melyik nevelése volt könnyebb?

Illetve írhat olyan is, akinek 2-3 fia van. Szívesen fogadok véleményt, hogy ők mit gondolnak, könnyebb lett volna, ha kislányos anyukák lettek volna?

Nekem az a véleményem, de ez általánosítás!!! hogy az ovis korosztályban a kislányok nagyon cukik!!! Nagy dumájuk van és tényleg nagyon bájosak. Ahogy telik az idő azonban a lányoknál jobban jelen van a féltekenykedés, a kiközösítés, nehezítettebb a barátkozás stb. A fiúk pedig szerintem sokkal könnyebben baràtkoznak, sokkal kiegyensúlyozottabbak lehetnek emiatt. Azonban tény, hogy a cigi, ital, buli őket jobban érinti, de a lány is, ha olyan ugyanúgy cigizik, iszik, bulizik...

Kérlek ne kövezzetek meg az általánosítás miatt. :) Ez csak az én gondolatmenetem.

Szívesen fogadok személyes véleményt tőletek.

Szép napot kívánok!

2023. szept. 3. 18:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%

Nekem 3 fiam van! Nem volt könnyű, főleg, hogy 2 évente születtek. Én pl. mindig azt éreztem, ha csak az egyik lány lenne, könnyebb lenne. De ez sem biztos. Egyetértek azokkal, akik azt írják, személyiségfüggő a dolog. Amúgy meg olyan jó, hogy rgyneműek és jó testvérek, barátok.

Most lányt várok, megadatott. Nem tudom, milyen lesz, kiderül. 😃

2023. szept. 4. 07:51
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia, nekem mindkettő van :) 7 éves a fiam, 3 a lányom. Nehéz lenne megmondani, mert szerencsére egyikük sem problémás, babakorukban sem voltak azok. Jó evők, jó alvók, jó természetűek alapvetően.

A fiam igazi kis zseni. 4,5 évesen olvasott, 5 évesen folyékonyan, mire elsőbe ment, háromjegyű számokat simán összeadott-kivont fejben, írni is tudott. Pedig sosem tanítottuk külön, de őt ez érdekelte. Elsőben soha nem kapott olvasás-házit, azt mondta a tanára, hogy felesleges, mert felsős gyerekek se olvasnak így. Aranyos, barátságos, alkalmazkodó kisfiú, mozgékony, fáradhatatlan. Könnyen barátkozik. Kicsit talán "félősebb", vagyis inkább óvatosabb, mint a korosztálya, de csak bizonyos dolgokban. Pl túl magas mászókára nem megy fel, víz alá sem szívesen merül, annak ellenére, hogy fürdeni amúgy szeret. Sajna úszni sem tud még emiatt. Ja és beszél. Beszél, beszél és beszél, még álmában is, 1 éves kora óta nem áll be a szája.

A lányom másmilyen. Ő is kellően okos, de inkább gyakorlatias módon. Az az élelmes, rafkós, jég hátán is megélős típus. Tudja, hogy rohadt cuki, és mindenkit az ujja köré csavar. Akaratos, sokkal erősebben próbálja érvényesíteni magát, mint a bátyja ennyi idősen. Ugyanakkor egy hihetetlenül nyílt, szociális, érdeklődő kislány. Ha pl valaki elesett a bölcsiben, ő volt az első, aki ment oda megsimogatni, megvigasztalni. Mindenre kíváncsi, mindenben benne van. Sokkal vagányabb, "tökösebb" a bátyjánál, ő megy előre, mint a meszes, nem nagyon érdekli, hogy esetleg leesik vagy baja lesz. Szintén rengeteget beszél, szóval meg vagyok áldva... :D

Persze a kicsi még "kicsi", sokat fog még alakulni a személyisége, de lényeg hogy nem tudnám megmondani, melyikükkel könnyebb...bizonyos dolgokban az egyikkel, más dolgokban a másikkal. Viszont nagyon jó tesók, imádják egymást, a különbözőségük ellenére is.

2023. szept. 4. 09:20
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem 3 fiam van és mind a 3 teljesen másfajta szemelyuseg, a közepső volt kicsikent a legkönnyebb eset pl. Ez nem nemtől függ. A gyetekek teljesen önalló emberek,sajat személyiseggel,qttól,hogy Te és a Párod genetikaját hordozzák,meg nem egyenlőek Veletek.
2023. szept. 4. 09:26
 14/14 anonim válasza:

A gyereket nem csak nevelni kell megfelelően, hanem jó példát is mutatni. Pszichológusnak tanulok, és a nálam tapasztaltabbak sokszor mondták, hogy sok ember úgy fordul pszichológushoz, hogy szerintük normálisan nevelik a gyermeket, mégis nagyon rosszul viselkedik. Amikor elkezdenek dolgozni a szülők magukon, hamar kiderül, hogy lehet jól nevelik a gyereket, de rossz példát mutatnak neki, és a gyerek nem hülye, eltanulja azokat a mintákat. Ha egy szülő például azt tanítja a gyermekének, hogy minden megoldható agresszió nélkül is, de amikor veszekedik valakivel és ordít vagy a falba üt, akkor ezt látja és hallja a gyerek, és rögzül, hogy "anya vagy apa így reagált ilyen és olyan helyzetben".

Nagyon-nagyon nehéz a gyereknevelés. Legalább is a jó gyereknevelés.

2023. szept. 4. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!