Lehet e macska mellé baba?
Sziasztok!
Még csak a terhességem elején vagyok, de érdekelne, mert sok mindent hallottam róla, hogy nem nagyon ajánlják a kisbaba, ill. a gyerek mellé a macskát.Ez mennyire igaz?és miért?
Szioka...az enferjem allatorvos es szerinte passzol a macsek a terhesseggel. Jobban kell vigyzni de nem kell emiatt kidobni egy allatot.Eloszor is rendben legyenek az oltasai, a feregtelenites ami 3 honaponkent illik elvegezni...es ha lehet akkor ne keruljon kozvetlenul a kezed ugyebe a macsek uruleke..ugy ertem mas takaritsa majd a dobozkajat ahol elvegzi a dolgat...persze nem kell vele aludni se.
Amugy sok ev toxo vizsgalat elvegzese utan a terhes noknel meg egynel sem talalkoztak a betegseggel..pedig volt olyan kismama aki 5 macsekkel elt egy hazba.
Szoval lehet....ja...es gyakrabban moss kezet...de ezt akkor is gyakrabban kell ha nincs macsek a hazba.
Nekem nincs macskam de sok anyukat ismerek akik az egesz terhesseg alatt maradtak az allattal s most, hogy a baba megvan ugyszintem "eggyutt elnek".
Udv, egy 13 hetes kismama.
Nálunk két vadászgörény mellé jön. Természetesen a babaszobából teljesen ki vannak tiltva és a gyerekkel az első fél évben egyátalán nem, utánna is csak fokozott felügyelettel érintkezhetnek majd. (Mindekttő teljesen kézhazszokott és tiszta, de jobb az elővigyázatosság.
A nagyobbik fiam tíz évvel ezelőtt a cicával együtt nőt fel és semmi gonod nem volt, csak annyi, hogy állatbolond:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!