Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyed szamitás párhuzamos...

Gyed szamitás párhuzamos jogviszony mellett?

Figyelt kérdés
A kérdésem talán kicsit bonyolult. 2022. márciusig egyetemi jogviszonyom volt, mellette alkalmiba voltam a cégnél, és onnantól a mai napig pedig rendesen bejelentve. Idén júniustól vállaltam plusz egy bejelentett munkát egy másik cégnél, hogy magasabb gyeddel számolhassak. Igy 2022. marciustol vagyok az egyik helyen bejelentve és 2023. júniustol a másik helyen. A babát januárra várjuk. Természetesen előzetesen 2 könyvelőt is megkérdeztem és nem mondták, hogy bármi probléma lenne ezzel. Azonban most egy bérszámfejtő szerint a második munkahelyem felesleges, mert onnan semmit se fogok kapni utánna. Valaki tudna ebbe segíteni, hogy miért is nem és hogy számoljuk ebben az esetben?

2023. aug. 31. 14:35
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét jogviszonyt külön vizsgálják. Vagyis a második munkahelyeden is meg kell felelni a Gyed feltételeknek (2 éven belül 365 nap stb).

Ha a bérszámfejtő kifizetőhelyi TB dolgokba is bele lát, akkor jobban tudja, mint egy könyvelő.

2023. aug. 31. 14:47
 2/2 anonim ***** válasza:

Párhuzamos jogviszonynál mindkettőnél meg kell felelni a jogosultsági feltételeknek, ami a gyerek születését megelőző 2 éven belül 365 nap biztosított jogviszony.

A második jogviszony ha csak a gyed miatt lett létesítve azért felesleges volt, valóban nem fog számítani, mert abban a jogviszonyban nem lesz meg a 365 nap a baba születéséig.

2023. aug. 31. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!