Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit “illendő” hízni...

Mennyit “illendő” hízni terhesség alatt?

Figyelt kérdés
24 hetes terhes vagyok és már most +10 kg rajtam van és attól tartok ez a végére a duplája is lehet. Nem voltam soha kövér de a hízásra hajlamos (158 cm 60kg voltam terhesség előtt). Normális ennyit felszedni? Vagy inkább valami diétát kéne elkezdenem?

2023. aug. 29. 21:09
1 2
 11/13 Bogica0616 ***** válasza:
158 cm és 54 kg- val indultam. Most 31 hetes vagyok és 69 kg. Ahogy néztem az előző terhességem alatt több jött fel, most 6 kg- val kevesebb eddig. Az elsővel az utolsó 1 hónapban semmit nem hìztam és sok kismama sem. Szóval Max 1-2 kilóra számítok még.
2023. aug. 30. 14:54
 12/13 anonim ***** válasza:
Más paraméterekkel rendelkezem(168cm 75kg-val estem teherbe), de én is aggódom a plusz kilók miatt. 23 hetes vagyok és 5kg jött fel eddig. De ugye én alapból többlettel kezdtem és így sem valószínű, hogy meg fog állni 10kg alatt. Mivel teljesen mozgás mentesen élek, veszélyeztetett terhesként nem maradt más, mint hogy számolom a kalóriákat a 12. héttől. Ennek ellenére jött fel az az 5kg. És azt olvastam, hogy a félidőig felszedett kilók háromszorosa lesz a vége. Tehát nálam kb 15kg. Viszont hozzám képest az sok, mivel mint mondtam, plusz súllyal kezdtem. Reméljük hogy nem minden esetben igaz ez, mert akkor te is 30+al zárnál kb😬 Szerintem a te alkatoddal a +15 max 20 szokott átlagosan a kismamákra felmenni. Persze ez sok mindentől függ. Azért ne keseredj el. Le megy az majd 😊
2023. aug. 30. 15:18
 13/13 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, jól írják a többiek, nagyon fontos, hogy nézd a cukrodat, terhelésre is küldeniük kellene. Igaz, én veszélyeztetett vagyok és évek óta kezelnek IR-rel, de nekem 17 hetesen már két terhelésem is volt, a következő is 3 héten belül meglesz. Az látszik nálam pl., hogy a cukor jó, az inzulin már magasabb és ez csak romlani fog. Dietetikushoz megyek a jövő héten, hogy nehogy elszálljanak a kilók és a szénhidrátot is megfelelően számoljam. Sajnos ez ilyen, de könnyebb számolgatni, mint gdm-esnek lenni. Persze Nálad nem biztos, hogy lenne eltérés, de azért én megnézetném a cukrot-inzulint minél előbb.
2023. aug. 30. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!