Terhességi cukorbetegség. Új vagyok a témában. Nincs terhességi cukrom, a 60 perces lett magasabb, de a 120perces 6 lett. Orvosom mondta, hogy figyeljek oda, de nem vagyok cukros. Kérdés lentebb. Esetleg ha tudtok rá választ azt el olvasnám?!
Nem szeretnék játszani a cukorral, akkor sem ha az értékem jó. Kölcsön kaptam egy vércukor mérőt, és attól függetlenül hogy nem vagyok cukros nagyvonalakba tartom a diétát. Csak a közép érték miatt is ( ami 10volt.)Meg esett már valakivel, hogy teljesen normális kajától fel ment a cukor? (Korpovit keksz, felvágott, sajt, uborka) -8,5lett egy óra múlva. Ez a dolog előtt 3 nappal “bűnöztem” születésnapon be toltam 2 szelet tortàt és a cukrom utána 60p múlva 6,1 lett.
Erre a dologra keresnék magyarázatot. Ha tudtok?! Esetleg volt valaki közületek aki ténylegesen cukros volt terhesség alatt és bűnözött néha? Attól még a baba egészséges lett?
Bocsi a sok kérdésért, túl aggódom. Illetve a családtagok szerint kicsit túl tolom így hogy nem is vagyok cukros. De engem ez nagyon érdekelne.
"hogy a lehető lefmagasabb cukor értéket "idézzék elő", ami hétköznapi körülmények között nem igazán jöhet létre, mivel senkinek nem szokása tömény cukrot reggelizni"
1 szelet hagyományos csokitorta szénhidráttartalma pont kb. 75.
Azaz nagyon is előfordul a hétköznapi életben.
A kérdező is 2 szelet valamilyen tortát vágott be épp, pedig ő odafigyel...
Köszönöm a normális válaszokat! A rendes válaszolóktól!
Nem tudom ki hogy van vele és igazából innentől kezdve nem is érdekel! Mert nem nézek tovább gyakori kérdéseket! De ezt meg kell írjam az utókor számára! Aki olvassa és bármiféle kétsége van! Ne legyetek naivak, mint én!!! Ez az oldal megváltozni nem fog!
Párszor írtam ki kérdést, de mindig vitatkoznak benne! Bravó magyarok! Nem hiába olyan a hírünk amilyen!
Teljesen normálisan fel tettem a kérdést! Választ kértem, tapasztalatot! (Tisztelet a kivételnek aki normálisan írt, legyetek szívesek ne vegyétek magatokra!)
De órákkal később vissza jöttem az oldalra és mit kell olvasni?!
Egy két ember megpróbál segíteni, és van olyan aki idézget és “gúnyolódik”, ki oktat és le szavazgat mindent! Szép!
Remélem örülsz magadnak!
Nagyon sajnállak, téged vagy titeket mert nem tudom, hogy több emberről van e szó! Szánalmas ember lehetsz! A gyakorin név nélkül, bele kötsz a normális válaszolókba akik jót akarnak! Szégyenteljes viselkedésedért én kérek elnézést! Mert a kérdést én tettem fel!
Tudnék nagyon csúnyát is írni, de azzal az ilyen ember azt hinné hogy lovon van! Nem, nincs! Szánalmas és az is marad!
A te és a gyereked érdekedben remélem, hogy a 7-es válaszolóra gondolsz. Egyedül az ő válasza kifogásolható mind stílus, mind tartalom szerint. A többiek segíteni akartak.
A terhességi cukorbetegség nem vicc.
Bár komolyabban vették volna az értékeimet és/vagy segítettek volna máshol, akkor nem lenne beteg a gyerekem. :( Csak a második terhességemnél diagnosztizáltak, de minden jel szerint az első is gdm-es volt, amit diéta nélkül vittem végig, meg is lett a következménye.
Az egy dolog, hogy a csokitorta szénhidrát tartalma 75 gramm, de a csokitorta attól még nem színtiszta cukor,van benne egy csomó zsiradék, összetettebb szénhidrátok, általában nem magában, nem reggelire, nem 12 óra koplalás utáni éhgyomorra eszed és utána nem egyhelyben ülve várod, hogy mennyi lesz a cukrod. Attól hogy 2 dologban ugyanannyi a szénhidrát nem ugyanolyan mértékben emeli meg a vércukor szintet.
Kérdező itt egyedül te akadtál ki senki más.
Ha nem diétás ételt eszel, akkor a cukorcsúcs hamarabb van, 60 percnél pedig már lefelé megy.
Várandósság alatt a 60 perces értéknek van jelentősége.
A 8,5-ös érték nem jó, nekem 7,7-re majdnem inzulint adtak, aztán elkezdtem a gdm diétát (ajánlom a Terhességi cukorbetegség nevű fb csoportot, sok segítség van ott), egyelőre az meg a mozgás elég.
Szerintem jól teszed, hogy komolyan veszed, és gdm esetében nem igazán fér bele a bűnözés, azt a pár hónapot ki kell bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!