Ha megiszik valaki pár sört a terhesség során, lesz
maradandó baja a babának vagy nem tudni?
Figyelt kérdés
Nem az elején, hanem mondjuk a terhesség közepén. Nem rendszeresen, hanem néha iszik alkoholos sört. Nem egy dobozzal, hanem kettő-hárommal pl. Vagy ez kb egyenértékű azzal ha valaki mindennap iszik egy deci vöröset?
Nem, nem olyan. Olvastam már én is hogy a vörösbort szokták ajánlani ha valaki vérszegény, de az az igazság hogy van egy csomó tabletta ami ugyanazt a hatást éri el és nem alkoholtartalmú.
Terhesen 2-3 doboz sört meginni nem normális dolog, akkor sem ha ,,csak" néha issza meg. Lehet semmi baja nem lesz a babának, de az is lehet hogy igen. És utólag ha gond van, hogy számol el a lelkiismeretével?
Bár gondolom ez megint valami hangulatkeltő kérdés.
2023. aug. 20. 13:41
3/16 anonim válasza:
A napi egy deci vörösbor sem normális.
2023. aug. 20. 13:43
4/16 A kérdező kommentje:
De hogyan hat a babára? Gondolom ennyitől még elvonási tünete nem lesz? Mert a ciginél olvastam, hogy elvonási tünetek jelentkeznek náluk, meg légzőszervi gondok.
2023. aug. 20. 13:52
5/16 anonim válasza:
Maradandó károsodások az agy és más szervek működésében.
2023. aug. 20. 13:53
6/16 anonim válasza:
Magzati alkoholszindróma.
2023. aug. 20. 13:54
7/16 anonim válasza:
Az alkohol károsítja az agyat, az idegrenszert. Pláne egy magzatnál, akinek a szervezete kicsi és sérülékeny. Az alkohol átjut a méhlepényen, bekerül a magzat véráramába. Ha gyakori az alkoholfogyasztás akkor magzati alkohol szindróma lesz a vége, aminek komoly tünetei vannak, mint pl az értelmi sérülés. Régen a vörösbort mondták vérszegénység ellen, de sokkal többet ér egy adag spenót vagy cékla. Esetleg egy jó kis máj ebédre, vörös szőlő stb (hameg vérszegény a kismama van ezer meg egy féle vaskészítmény, ami nem kockázatos, mint az alkohol)
2023. aug. 20. 14:03
8/16 anonim válasza:
Egyáltalán kinek jut eszébe ilyen?
Tudom, a kérdés biztos csak elméleti.
Viszont ha már az elején sem ivott, a közepén miért kell?
Még arra sem lehet fogni, hogy csak az íze kedvéért, mert az alkoholmentes sörnek is ugyanolyan íze van, mint az alkoholosnak.
Szóval ez kimondottan az alkohol mámor elérésére szolgálna?
Arról meg inkább ki sem fejteném a véleményem.
2023. aug. 20. 14:13
9/16 MolotovPunk válasza:
Terhesség alatt minek akarsz te pár üveg sört meginni? Egy terhes nő szerintem ne igyon semmiféle alkoholos italt. Legalábbis addig ne, míg terhes.
2023. aug. 20. 14:13
10/16 anonim válasza:
Én nem kockáztatnám. Szerintem egy anyának ki KELL tudnia bírni ezt a 9 hónapot. Én kb 4 szülinapot és egy szilvesztert bírtam ki egy korty alkohol nélkül üditővel.
Ha annyira sörözni akarna egy kismama akkor van alkoholmentes. A bennünk növekvő gyermekért felelősséggel tartozunk terhesen nem szabad kárt tenni benne vagy megkockáztatni hogy baja lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!