Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan, aki elkapta 3.trime...

Van olyan, aki elkapta 3.trimeszterben a kez-lab-szaj virust?

Figyelt kérdés

Én a kisfiammal egy évvel ezelőtt elkaptam már egyszer, de úgy tudom ismét el lehet kapni.

Látogatóba vagyunk anyukámnàl, aki vszeg június elején elkapta a betegséget. Még mindig csúnyán hámlik a talpa és a tenyerén rendesen látszanak a halvany piros foltok, igaz az is hámlik. Neki láza nem volt, semmi. Csak a kiütések, hámlás. Már 2,5 hónapja tart.

Mi tavaly rettenetesen betegek voltunk. Magas láz, durva, égő-fájdalmas kiütések lábon, kezen, szájban, torokban, körmünk is leesett 1-1.

Nagyon kètségbe estem, mert kifejezetten legyengült az immurendszerem a terhesseg alatt, félek hogx most újra elkapom. Ráadásul, azt olvastam hogy pont a 3.trimeszterben veszélyes is.

Ma jöttünk, de miután láttam a kezét talpát, szerintem holnap hazamegyünk. Szerintetek mennyire kell aggódnom?

(Nagyon félek, mert durva léguti betegsegeket nyeltem be a gyerektől az elmúlt hónapokban. Sokkal jobban megviselt mint máskor.)

2023. aug. 17. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
nincs
2023. aug. 17. 19:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha juniusi a megbetegedese ,nem hinnem h fertoz, de haziorvost kerdezd meg. Ez jellemzo,h 2 honapra ra esnek le a körmök és hámlik a tenyér és talp.
2023. aug. 18. 12:19
 3/5 A kérdező kommentje:

Egyes válasza semmire nem jó.

(Ilyenkor tényleg nem értem miért kell odaböfögni feleslegesen, pláne ha nem banális dolgokról van szó).

Kettes köszi!

Hát az a baj, azzal már elkéstem, mert hamarabb találkoztunk, mint hogy ez eszembe juthatott volna. 😞

Egyébként végiggondoltuk, és kb május végén kapta el..június első két hetében jöttek ki a tünetek. Már júni közepén írt az anyukám emlékszem, hogy ez mi lehet, mert elkezdtek hámlani neki. De azóta folyamatosan hámlik szegénynek (igaz nekem is tavaly júli közepétől szeptember végéig tartott mire helyrejött a bőröm)

Hát nem tudom. Valahol azt olvastam hogy 8 hétig, valahol hogy 10 hétig is jelen lehet a gyógyult beteg székletében, nyálában pl.

A 8 hétben biztos benne vagyunk, mármint annyi tuti letelt a betegség gyógyulását (amennyire azt gyógyulásnak lehet nevezni) követően, a 10 hétben épphogy/neccesen.

Nem tudunk sajnos ezek szerint mást tenni, csak reménykedni, hogy most az egyszer szerencsénk van, és ha talán ugyanaz a vírustörzs támadta meg őt is,mint minket egy éve, akkor van legalább némi védettségünk ellene.

2023. aug. 18. 21:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy távoli ismerősöm volt hasonlóan. Azt nem tudom, hogy végül elkapta-e a vírust, de a második trimeszterben járt, amikor munkája miatt (tánctanár) érintkezett olyannal, aki éppen benne volt. Kicsit meg is ijedt, amikor kiderült, hogy a felnőtt tanulója nyelvén kijöttek a kiütések. Azóta nem találkoztam vele, de FB-ról tudom, hogy megszületett a gyereke, és egészséges.
2023. aug. 19. 01:27
 5/5 A kérdező kommentje:

Utolsó! Köszi!

Itt azért 2-3 dologban másabb a helyzet. Először is, mi tavaly átestünk rajta, elég durva formában, tehát lehetséges (aztán persze fene se tudja) hogy legalább egy minimális védettségünk van.

Másodszor az én anyukám fertőzése május végi, június eleji, 2,5 hónapos nem friss.

Viszont mi szorosabb kontakban vagyunk, mint az általad említett példában. Nem tudom. Bizok a legjobbakban. A nyár folyamán senki sem kapta el tőle, úgyhogy ha mázlink le nem mi leszünk azok. Meglatjuk, remélem!

2023. aug. 19. 09:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!