Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha majdnem csak gyümölcsöt...

Ha majdnem csak gyümölcsöt tudok enni terhesseg alatt nem lesz gond? És akinek mélyen volt még ilyenkor a méhlepény annak felhuzodott ?

Figyelt kérdés
Ilyen nehezebb kajákat nem tudok enni . Húsból is csak a csirkemellet,rizs,hajdina ilyesmiket csak . Nagy ritkán tudok úgy enni mint terhességem előtt. 16 hetes vagyok azt hittem ez elmúlik majd. Tudni illik nagyon szerettem enni most olyam mintha ossze lenne szűkűlve a gyomrom. Doki szerint nem gond mert nem fogyok se nem hízok. Viszont a babát féltem h nem jut elég tapanyaghoz.
2023. aug. 17. 08:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
60%

Zöldségeket se tudod megenni? Nekem is volt gondom ezzel, de most nyáron főleg kifejezetten jól esnek a mindenféle kevert saláták. Pinteresten van egy csomó ötlet, hogy mit mivel tudsz kombinálni, hogy jó legyen a textúrája - salad chart keresőszóval.

Ami nekem még életmentő volt, az egy kétszintes párológép, ebbe dobáltam bele zöldségeket, tetejére husit (főleg csirkét meg halat - csirke ráadásul párolva nem lesz száraz), de volt, hogy tofut pirítottam mellé, ilyesmik. Ha félsz a gyümölcsök miatt, akkor azt tudom tanácsolni, hogy inkább a fogyasztásukat próbáld meg a délutáni órákra korlátozni, mert reggel nagyon megdobja a cukorszintet és reggel tanácsosabb lassan felszívódó szénhidrátot fogyasztani - ez terhességtől függetlenül is igaz, kivétel, ha edzel, mert edzés előtt meg pont gyorsan felszívódó CH-ra van szüksége a szervezetednek, hogy legyen gyorsan felhasználható energiája a terheléshez.

Amiket én szoktam reggel:

Zabkása - ebbe mehet egy kevés piros bogyós gyümölcs, vagy áfonya fagyasztva, mindenféle magvak, egy kanál mogyoróvaj/mandulavaj,kesuvaj, stb., étkakaó, stb. ahogy szereted

Tojás

Tojásos lecsó (egy paradicsommal, két paprikával)

Gombás, spenótleveles rántotta

Finn crisps és cottage cheese, mellé kígyó uborka

Zabpalacsinta, friss görög joghurttal leöntve

2023. aug. 17. 11:34
 22/29 anonim ***** válasza:
Én a terhesség elején majdnem mindentől hanytam, volt hogy 2 hétig majdnem csak szőlőn éltem, hústól undorodtam. Később is változott az egyik héten a kenyérféléktől voltam rosszul, húst szerintem 4.hónap körül ettem először, akkor sem sokat. Máskor meg rantott húsos szenyára kattantam rá. De volt hogy jóízűen megettem valamit, aztan 20 perc múlva visszaköszönt. Főleg ha 6 után ettem. De később meg volt hogy éjjel lettem éhes, nem zabáltam akkor sem de pár falat kaját ettem. Vitamint szedtem. Amúgy ott is a Gravidától hánytam. Minden laborom teljesen jó lett végül, a kezdeti nehézségek után normizálódott a táplálkozásom. Annyi hogy a szagok ingereltek . Nem híztam el, a cukrom jó volt, a vegén vizesedtem de nemelyik kismamához képest istenes volt még az is. Ismertem olyat aki nem volt rosszul, nem hányt, mégis vashianya volt, szóval ne parázz rá ha egyelőre rendben vagy. Majd helyrerázódik neked is az étvagyad. Kitartás. A baba teljesen rendben van, kis haspók most is.
2023. aug. 17. 11:51
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

Én ugyanúgy eszek, mint előtte, utálom a gyümölcsöket kiskorom óta, főleg a bolti meg noname zöldségestől vett sz*rokat, egyedül a nagyszüleimnél termettekből eszek néha.

Tésztákat eszek, kevés húst, édességet stb.

Tökéletes most is minden laborom, ahogy az első terhességemnél is így volt.

Azt kell enni, amit akarsz, ha jó minden érték. Ha nem lesz jó, azt az orvos úgyis mondja majd.

2023. aug. 17. 12:07
 24/29 anonim ***** válasza:
61%

Én terhesség előtt elég kiegyensúlyozottan táplálkoztam. Terhesség alatt rengeteg édességet és szénhidrátot ettem.

A húst egyáltalán nem kívántam én sem, a csirkének a gondolatára rosszul voltam.

Szerintem a mai terhesvitaminokban már majdnem minden van, ami kell a babának.

Nálam annyi volt, hogy kicsi lett a baba, de a család többi tagjának születési súlyához képest nem annyira.

2023. aug. 17. 13:03
 25/29 A kérdező kommentje:
Zöldség is megy mikor mi lesz fogamra faló. Volt h a répát ettem napokig akkor csináltam én is salátát( paradicsom uborka lilahagyma paprika )ennek az illatatol is meg vesztem és vajas kenyérrel ment de már most ez se. Nekem a vasama így is magas. Remélem fog változni masnem csak annyira amennyire a babának szüksége van. A szag érzékenység nálam is meg van lehet amiatt is van így h nem kell semmi.
2023. aug. 17. 13:28
 26/29 anonim ***** válasza:
A baba elveszi azt, ami neki kell a fejlődéshez. Ha más forrás nincs, akkor tőled vonja el. Neki nem lesz baja, neked voszont igen.
2023. aug. 17. 14:16
 27/29 anonim ***** válasza:
51%

Sok gyümivel vigyázni kell mert gdm et okoz ami maradandó is lehet.

Ha túl.alacsony a cukros az se jo

2023. aug. 17. 14:26
 28/29 anonim ***** válasza:
27# ezt fejtegettem korábban, hogy vigyázni kell de jól le lettem pontozva.
2023. aug. 17. 15:17
 29/29 anonim ***** válasza:

A gyümölcsben nincs meg minden tápanyag amire szükséged van!

Az egyoldalú táplálkozás pedig egyáltalán nem egészséges, főleg nem terhesen.

Lehet hogy nem fogysz és kibekkeled a terhességet terhesvitaminokkal, de utána a regenerációnál sem mindegy milyen állapotban lesz a szervezeted..

2023. aug. 20. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!