Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van erősebb allergia gyógyszer...

Van erősebb allergia gyógyszer, amit terhesen is lehet szedni?

Figyelt kérdés
Terhesség előtt szteroid tartalmú allergia gyógyszert szedtem, amit most nyilván nem lehet, de már hányok, annyira kínoz a parlagfű allergia. És még csak most kezdődik a szezon. Még nem terhesen próbáltam a vény nélkül kapható gyógyszereket, de még csak nem is enyhítették a tüneteket. Csütörtökön megyek terhesgondozásra, akkor megkérdezem az orvost, de ő nem túl segítőkész. Valakinek van valami tapasztalata, hogy mit lehet, mi működik nagyon erős allergiás tünetek esetén?
2023. aug. 12. 21:06
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Cetirizint, loratadint lehet.

Amúgy indokolt esetben szteroidot is lehet szedni, egy rakás betegség esetén szükséges a terhesség alatt is.

2023. aug. 12. 21:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hátha legalább enyhítene. Megkérdezem az orvost. Úgy érzem magam, mint aki 40 fokos, lázas beteg, és egész nap öklendezek meg hányok. Próbálom kerülni a felesleges gyógyszereket, nem is kell, hogy tökéletesen jól legyek, csak ne ennyire rosszul. Még egyszer nagyon köszönöm!
2023. aug. 12. 21:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Kombinálhatod helyi szerekkel is (a nátrium-kromoglikát használható terhességben, pl. Taleum néven kapható). Vagy helyi szteroiddal, az kisebb dózis, mintha szisztémásan (tablettában) szednéd. Nekem amúgy asztma miatt kellett szteroidot szednem, helyileg alkalmazandót, az orvost kifejezetten megkérdeztem már a terhesség előtt, azt mondta, hogy lehet sőt kell is szedni terhesség alatt is.

Viszont nekem a terhességgel együtt minden allergiás tünetem elmúlt, a 8. hónapra esett a parlagfű szezon és semmit nem kellett már szednem. Az elején a mogyoró virágzott, arra viszont kellett.

2023. aug. 12. 22:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Claritinet lehet pl..

Én is szedtem terhesen is és szoptatás alatt is(de ez téged meg nem érint ugyebár)

2023. aug. 12. 23:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem kaptál el az allergia mellé valami vírust is?

Én is allergiás vagyok a parlagfűre, 25 hetes és kB. semmi tünetem nincs.

Védőnő is azt mondta már az elején, hogy terhesség alatt általában gyengébbek az allergiás tünetek, mivel el van nyomva az immunrendszer.

2023. aug. 13. 07:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, ezeket mind megkérdezem. Amit eddig szedtem, az egy kortikoszteroidos orrspay volt, évekbe telt, mire találtam valamit, ami hatott. Sajnos nekem minden évben ilyen az allergia, úgyhogy nem valószínű, hogy vírus is van benne. Reméltem, hogy a terhesség nekem is fog enyhíteni, azért nem kezdtem el szedni semmit, mert amúgy már szezon előtt 1 hónappal el kellett kezdeni szedni az előző gyógyszerem. 36 hetes vagyok, úgyhogy lassan a szoptatás is aktuális, én október elejéig rosszul szoktam lenni, addigra biztos, hogy meglesz a baba.
2023. aug. 13. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!