Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18 hetesen + 4kg normális?

18 hetesen + 4kg normális?

Figyelt kérdés
Teljesen kisportolt alkattal kezdtem a terhességemet, 2 hete még stagnált is a súlyom, most viszont heti 2 kg felszaladt rám. Figyelek az étkezésre napi 5x eszem kis adagokat, nem eszem sósan, hogy ne is vizesedjek annyira, nem puffadok, emésztésem is van. Nem durva heti 2 kg hízás? Első terhességem, de ugye sportolásnál is az volt a szabály, hogy heti 1 kg kilengésnél ne legyen több.
2023. aug. 7. 18:59
 1/8 A kérdező kommentje:
És mellette edzem is, heti 4 napot, szerencsére panaszmentes a terhességem de ez a súlygyarapodás kicsit megrémiszt most, mert félek, hogy ilyen ütemben tönkre fognak menni az ízületeim a terheléstől.
2023. aug. 7. 19:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szintén sportos alkattal estem teherbe. 20.hetig jott fel 2 kg aztan még 6.

Szerintem ez a 4kg neked sem veszes egyáltalán.

2023. aug. 7. 19:34
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

Ne feledd, hogy babával, vízzel (magzat víz és testi víz felhalmozódás egyaránt), mindennel együtt KELL hogy több legyen a súlyod. Ha nem gyarapodna a súlyod, azt jelentené hogy fogysz.

Nekem mindig azt mondták hogy kb 10 kiló az, ami csak a baba, méhlepény és a víz súlya kb.

2023. aug. 7. 19:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Neked nem terhelte meg nagyon az ízületeidet? Igazából nem attól félek, hogy ne tudnám leadni, hanem amúgy sem túl jó a térdem, ezért igyekszem nagyon figyelni a táplálkozásra, nehogy hirtelen megugorjon a mérleg, de most ez a két hét pont az ellenpéldája annak, mint amit terveztem. A baba pedig kalkulátor szerint nem nagyon több még 190 grammnál.
2023. aug. 7. 19:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Melleim brutál mód megnőttek már most, szerintem fél kilósak tuti vannak, most főleg mélyhátizomra és lapocka közelítőre edzek, hogy ezt a súlyt legalább levegye a gerincemről.
2023. aug. 7. 19:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
190 gramm plusz a víz, plusz a melleid, plusz a lepény, meg egy csomó dolog. Ne csak a nettó súlyát nézd.
2023. aug. 7. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:
61%
2.es vagyok. Nekem abszolut nem fajtak az izuleteim. 8.honapig edzettem plusz Rengeteg seta es joga. Az utolso hetekben mar nem mozoghattam,onnantol mar csak a kajara figyeltem. De mar akkor nem volt hely a gyomromnak szoval ez nem volt nehez 😁
2023. aug. 7. 19:45
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

24. hetig jott fel 4 kilo.

Aztan meg 12 🤣🤣

Oszinten? Leszartam. 24. het korul hagytam abba a sportot is, egyszeruen nem birtam mar tovabb fizikailag, nem esett jol. Nyilvan ezert is kezdtem el jobban hizni, de ez van.

Ha ez segit, szules utan 3 hettel mar 12 kilot fogytam, tehat maradt rajtam 4 kg.

De mondjuk teljesen megvaltozott a testfelepitesem, a szules elotti cuccaim azota se jonnek fel ram, pedig mar sulyban ugyanott vagyok. De szelesebb lett a csipom, a vallam, a hatam (utobbi gondolom en a rengeteg gyerekcipelestol, emelgetestol 😅).

Na szoval kozel sem vagyok olyan, mint regen, hiaba mutat a merleg ugyanannyit.

Es talan mar nem is leszek, de mindegy.

2023. aug. 7. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!