Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezek a cukorértékek rossznak...

Ezek a cukorértékek rossznak számítanak?

Figyelt kérdés

Természetesen megyek orvoshoz is, de kíváncsi lennék addig is, hogy volt-e valakinek hasonló értéke a 120 perces? És ha igen, akkor kellett-e diétáznia? Természetesen próbálok odafigyelni mikor mit eszem. Cukrot,fehérlisztet mellőzni stb.

0’ 4,3 mmol/l

60’ 9,1 mmol/L

120’ 7,2 mmol/L

2023. aug. 2. 19:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A 60 es 120 perces kicsit magas. 4-6 kozott kozott jo.
2023. aug. 2. 19:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan nem gdm, de 7 felett már diétàt javasolnak, mert ezek az értékek a terhesség vége felé csak rosszabbodni fognak.
2023. aug. 2. 20:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont ennyi lett 1. babámmal és nem fogtak diétára. Éltem is a megszokott életem néhány hétig, aztán egyre többször éreztem magam rosszul evések után. Dokim tanácsára vettem egy mérőt és magasakat mértem, így én diétáztam.

32. terhességem meg egyértelmű GDM lett 8,8-as terhelt cukorral.

2023. aug. 2. 21:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem hasonló értékeim voltak. Saját szakállra diétáztam, mértem. Majd a terhesség végefelé romlottak az eredményeim. Hál'istennek sikerült találnom egy olyan diabetológust, aki érdemben foglalkozott velem/velünk. Az utolsó 4 hétben 3-4 egység inzulint is kaptam. Azzal tökéletesek voltak az értékeim. 2 évvel a szülés után meg tökéletes cukorterhelést produkáltam úgy, hogy nicns nagyon időm odafigyelni, hogy mikor mit eszem.
2023. aug. 3. 00:03
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ez a második terhességem, az elsőnél a kötelező 24-27. hét közötti cukorterhelésen lett a 120 perces 7,3. Akkor az asszisztens azt mondta határeset. Próbáltam utána okosan étkezni. Ez jobban aggaszt, hogy most még csak a 17-18. hét között vagyok az előző terhességemhez képest -15kg-al és 22-es BMI-vel, úgy hogy nem zabálok össze mindent és mégis ilyen.

2023. aug. 3. 05:12
 6/11 anonim ***** válasza:
Max diétáznod kell, ennyi. Ha tartod a diétát nincs miért aggódnod. A BMIhez meg a súlyhoz semmi köze, hogy valaki GDM-es lesz vagy sem.
2023. aug. 3. 07:04
 7/11 A kérdező kommentje:
Esetleg valaki letudná írni hogyan is nézett ki egy napi étkezése? Csak, hogy legyen viszonyítási alapom.
2023. aug. 3. 07:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Lépj be a Terhességi cukorbetegség fb csoportba, ott rengeteg hasznos infot megtalálsz, például ezt is.
2023. aug. 3. 11:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Van köze a súlyhoz, ha nem fogysz le lehet hogy magasabb lesz a terhelés, akár inzulin kell stb. Szerintem diétázz és lehetőleg mérd is. Valószínűleg most még nem lesz gond, de a végére rosszabbodhat. Ha méred magadnak, akkor időben kiderül a baj és nem lesz baja miatta a babának.
2023. aug. 3. 14:00
 10/11 A kérdező kommentje:
A diéta okés, de terhesség alatt fogyni?? Előtte heti 5x edzettem, 158cm 52-53 kg voltam. Lassan 5 hónapos terhes vagyok és 55kg, azaz eddig 2kg-ot híztam. Nem gondolnám, hogy jelenleg ez a gond,főleg ahogy írtam is fentebb, hogy odafigyeltem az étkezésekre és nem zabálok.
2023. aug. 3. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!