Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Genetikai vizsgálattól nem...

Genetikai vizsgálattól nem tartottatok? Közel vagyok a 40hez és megkell csinálni,de úgy félek,hogy bármi baj lesz

Figyelt kérdés
2023. aug. 1. 12:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Milyen genetikai vizsgálatot kell megcsináltatnod?

37 éves voltam az első terhességemnél. Kelleni nem kellett semmi extrát csináltatni. A genetikai UH-tól nem féltem, a Prenát önszorgalomból nézettem csak a Down-ra. Semmi mástól nem tartottam egy hangyányit sem. (Down szűrést ugyanúgy csináltattam volna 20 évesen is.) Most készülök a második gyerekre, és nem tervezek jobban aggódni mint első alkalommal, pedig hónapok választanak el csupán a 40 éves kortól.

2023. aug. 1. 12:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kortól függetlenül mindenki izgul kicsit a 12.uh előtt. Azon kívül viszont nem KELL plusz vizsgálatot csináltatni, de 35fölött ajánlott. Milyen vizsgálatra gondolsz pontosan?

Ha ez megnyugtat, hiába vagy 40-hez közel, annak az esélye, hogy egészséges a baba, még mindig jóval nagyobb, mint, hogy beteg. De mivel a korral nő bizonyos betegségek esélye, hajlamosak úgy tenni, mintha egészséges már nem is lehetne🙄

2023. aug. 1. 12:25
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem akartam de elkuldott a doki

Ugy kellet megfenyegetnem az orvos h ha elmondja milyen a neme raboritom az asztalt.

Amugy magatol az egesztol nem paraztam es total biztos voltam benne h semmi baja.

Bejott halistennek az asztal a helyen maradt. 🤣

Felesleges hercehurcanak eltem meg inkabb

2023. aug. 1. 15:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Hogy nem e lesz valamilyen örökletes betegsége.arra gondolok amit a magzatvizböl vesznek mintát,Amerikában mostmár egyszerű vérvétellel is megtudják állapitani,hogy minden rendben e,oda küldi az orvos,itt Szerbiában.
2023. aug. 1. 20:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Na, most akkor melyik? Magzatvízből vagy vérből? Nagyon nem mindegy. Itt is vannak non-invazív vizsgálatok, amit külföldön elemeznek. Az van vérből. Elég drága, de nincs vetélési kockázat.

A magzatvízből vett minta ingyenes, de annak van vetélési kockázata. Viszont a vérvizsgálat rossz eredménye itt nem jogosít abortuszra, tehát akkor a másikat is mindenképpen el kell végeztetni. Nálatok hogy van? Én nem ismerem a szerb szabályokat.

2023. aug. 1. 20:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Vérböl,itt is elég drága,de ez nem veszélyes. Csak az eredmény miatt izgulok
2023. aug. 1. 22:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a családjaitokban felfedezhető, hogy előfordulnak örökletes betegségek, akkor persze, több okod van aggódni. De ez sem azon múlik, hogy 40 éves vagy. Ha a Down, Edwards, Patau, stb szindromákra gondolsz az meg nem az örökletes betegségek kategória, de azok miatt se aggódd betegre magad. 40 évesen még bőven vannak egy egészséges nőnek egészséges petesejtjei.
2023. aug. 2. 07:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm ♥️
2023. aug. 2. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!