Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Születés utáni első napok a...

Születés utáni első napok a babánál hogy zajlanak?

Figyelt kérdés

Itt főleg arra gondolok, hogy az első 2-3 napban még a kórházban vagytok. pici a gyomra, tej sem jön még, ahogy olvasom, csak max előtej.

1. Mit eszik ezekben a kórházi napokban? Elég az a pici előtej? Az 100% hogy van?

2. És ha nem tud még szopizni, ami szinten gyakori, akkor mi van ha az sem megy a pici pocijába?

3. Mikor kezdik el a kórházban etetni/mikor látják szükségét, h ne legyen baja? Ilyenkor tapszert adnak neki addig?

4. Azt olvastam, hogy ha közben tapszert/cumisuveget kap a kórházban, az rendesen bezavarhat nála és meg kisebb eséllyel lesz sikeres a szoptatás ( egyrészt a cumisuvegből könnyebben jön a tápanyag, nem küzd úgy, másrészt azt a kevés éhségérzetét is elnyomja ha jól lakik). De ha meg nem eszik megint nem jó… mi a protokoll erre?

Szóval csak az érdekel, a baba etetése szempontjából hogy zajlik a gyakorlatban az első pár nap? Mire érdemes majd figyelni?

2023. júl. 25. 17:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
47%

Az előtej elég neki. Nekem egyébként már a szülés másnapján belövellt a tejem.

A szopi ösztönösen megy nekik. Ha úgy erzed, gond van, kérj segítséget. Lehet, hogy le van nőve a nyelve, ezt mindenképp nézesd meg.

Cukros vizet, vagy tápszert adnak neki, ha szükségesnek ítélik.

Az én lányomnak kétszer adtak tápszert annak ellenére, hogy volt tejem. Annyi, hogy legalább pohárból itatták.

2023. júl. 25. 17:49
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk nem tudom hogy jött e előtej, de a 2. Nap már nagyon ingerült volt. Szegényem remegő szájjal ordított. Akkor kapott tápszert cumisüvegből. A mellem rettenetesen sebes lett, mindkettő. Viszont nem a cumisüveg miatt, már előtte az volt. Pedig megnézték jól szopott. Szerintem a nagy bimbóm lehetett az oka.

Most úgy csinálnám hogy vinnék svéd poharat hogy abból menjen a pótlás. Illetve a kórházban adtak neki cumit, azt nem adnék.

Illetve nem törvényszerű hogy ne legyen előtej és tej a napokban.

A szobatarsamnak semmi nem kellett mert beindult neki, amikor pont kellett. Nekem a 6. Napon indult be teljesen. Pedig a kórházban is nagyon sokat volt mellen.

2023. júl. 25. 17:49
 3/13 anonim ***** válasza:
75%

Az 1-2 napos baba gyomra cseresznye méretű. Bőven elég neki az előtej. Ha nincs előtej, akkor pótlást fog kapni a csecsemőosztályon cumisüvegböl,ami jó esetben anyatej, de ha nincs "donortej", akkor tápszert adnak neki.

A baba súlyát minden reggel megmérik a vizit alkalmával, ha azt látják, hogy fogyott, akkor kezdik meg a pótlást.

Szopizni minden baba tud, hisz az úgynevezett szopóreflex már magzati korban kialakul, kb 24

hetes korra.

A kórházban kapott cumisüveges pótlás nem okoz cumizavart! Hiszen neked is 2 óránként próbálkoznod kell a szoptatással, mert csak úgy fog beindulni a tej, ha a baba cicizik.

Így aztán a baba sem jön ki a gyakorlatból.

A pótlás tényleg csak végszükség esetén van, ha a baba jelentősen veszít a súlyából (25 dkg).

Ha a szülés napján nem eszik semmit, akkor nem eszik. Aznap nem szoktak neki pótlást adni. Csak másnap leghamarabb, ha fogyott a baba és az anyuka szól, hogy nincs teje!

Természetes hüvelyi szülésnél nálam így volt.

Császárnál fogalmam sincs.

2023. júl. 25. 17:57
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat/tapasztalatokat! Kicsit megnyugodtam. :)

Annyit tudok, hogy ahol szülni fogok a csecsemősökről nincs túl jó vélemény, sok a pörgés, kevesen vannak, és így mindenért szólni kell nekik. Ezért is jó előre látni, mikor érdemes szólni/segítséget kérni.

2023. júl. 25. 18:13
 5/13 anonim ***** válasza:
78%

Cumizavar már az első pillanatban is kialakulhat. Hiába van mellen is mellette. Ezért nem javasolják utána sem alkalmanként sem a cumit, cumisüveget.

(Csak javítás, nem kötekedés)

2023. júl. 25. 18:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Korhaza valogatja mi a protokoll szerintem.

Nalunk ugy volt (megyeszekhely), hogy akkor adtak a potlast, ha a baba nagyon nyugtalan volt es sokat, sokaig sirt es/vagy x mennyiseget fogyott. Mar nem emlekszem mekkora ertek volt ez, de nekunk kellett potlas minden este, nagyon nehezen indult be a hizasa, meg lenyegesebb mennyisegu tejem is igazabol csak 6. napon lett.

Akkor is nem mondom, hogy konyorogni kellett a potlasert, de majdnem.

Donor anyatejet kaptak es sved itatopoharbol adtak nekik, nagyon szoptatasbarat korhaz.

Naponta tobbszor, orvos, csecsemosok, vedono es szoptatasi tanacsado is rank nezett, megneztek hogyan szopizik a baba, sokat segitettek, de nekem neha mar-mar eroszakosnak tuntek, mindebki ezerszer elmondta, hogy nehogy tapszeres legyen a gyerek, eroltessuk a szoptatast.

Ami oke, szerintem is az anyatej a legjobb, de az ilyesmi mondatok kikergettek a vilagbol.

Vegul mondjuk sajnos tapszeres is lett, de ez most egy masik tema. Viszont azota is kisert ez a “nehogy”.

2023. júl. 25. 18:33
 7/13 anonim ***** válasza:
#1 vagyok, a lányom nem fogyott, sőt, 3 naposan már nehezebb volt, mint a a születési súlya, mégis adtak neki tápszert. Kérszer adtam le 3 óráea, mindkétszer úgy hozták vissza, hogy 10 mili tápszert kapott előtte.
2023. júl. 25. 19:04
 8/13 anonim ***** válasza:

Kórházfüggő is, de általánosságban 1 nap után adnak pótlást, ha nagyon nincs tej. Nekem 2 napig kellett könyörögni, mire már kanárisárga volt a gyerek. Én elkönyveltem, hogy úgyse lesz tejem, nem érdekelt a cumi, abból kapott tápszert. Ezt bent adták a kórházban 3 óránként egy picit. A mellemen csak komfortszopizott, abból akkor semmi nem jött.

Amint hazaértünk a kórházi pokolból, gyakorlatilag ömleni kezdett a tejem. Szóval az is sokat számít, hogy te hogy érzed magad, engem nem hagytak aludni, és alig ettem/ittam, egy roncs voltam a 3. nap végére.

A fiam azután se lett cumizavaros. Tudom, hogy létezik ez a jelenség, de nálunk nem számított.

Legközelebb már viszem a bekészített cumit/tápszert, én még egyszer senkinek nem fogok könyörögni.

2023. júl. 25. 19:32
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Nekem a 2. nap este indult be a tejem allando szoptatas/fejes utan. Minden nyekkre mellretettem, de amikor mar cicizes utan is csak sirt, akkor kertem neki tapszeres potlast, amit fecskendovel kellett neki adni. Azzal el is aludt szepen. A korhazi napok alatt semmi mast nem csinaltam, csak szoptattam, fejtem, es ringattam a babamat, aludni meg aludtam vagy 4 orat a 3 nap alatt. Itthon kapott mar cumit, cumisuveget nem, megis cumizavaros lett 3 honapos korara.
2023. júl. 25. 19:46
 10/13 anonim ***** válasza:
69%

9, azért mert kapott cumit. Nem csak az üvegtől alakulhat ki neki.

Egyébként én készítenék be neki svéd poharat vagy fecskendőt, ha netalán a kórházban nincsen és a tápszert. Főleg hogy írod hogy rohannak állandóan.

A kézi fejő még jó ötlet, kórházban praktikus.

2023. júl. 25. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!