Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan és mit vásároljak?

Hogyan és mit vásároljak?

Figyelt kérdés
Első gyerekemet várom és nem tudom hogy vásároljak.Egyesek aztmondják hogy ne is vegyek 0-3 hós ruhákat mert úgyse tudom majd ráadni, kicsi lesz mert nagy lett a babájuk és nemtudták ráadni, pénzkidobás volt.Hogy gondoljátok?
2023. júl. 25. 07:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt úgy érdemes nézni, hogy elfogadod e, ha használt ruhákat hord, mert akkor nem vennék újonnan semmit, 68-as méretig nem nagyon hordanak rongyosra semmit. Akkor akár mindenféle méretből tudsz venni többet, olcsóbban is. Mi szerintem minden méretből 3x annyit vettünk a fiamnak, mint amennyit értelmesen tudott volna hordani, mind használt volt, de szép állapotúak, és egy-egy csomag volt 5-10 ezer forint összvissz.

Ha újat szeretnél akkor nálunk a hm, lidl/aldi, ff ruhák nagyon jó minőségnek bizonyultak, ajándékba kaptunk c&a ruhákat is, azok is jók, csak tudtommal picit drága.

Amit nem ajánlok az pepco, kik, nagyon vacak minőségűek. Nem éri meg egyszerűen, hiába olcsó.

Ha terveztek több gyereket, akkor az se baj, ha kicsit több ruhát vesztek az indokoltnál, mert tesónak el lehet rakni, ha van rá kapacitás. Ha fontos, hogy ne legyen túl sok, akkor az 5-10 szettet venném irányadó mennyiségnek, és max vennék még ha kevés. Ez attól függ mennyit bukik/fosik a baba, és hányszor kell öltöztetni egy nap.

2023. júl. 25. 09:10
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
56-os az kell. Attól, hogy van akinek oriasbebije születik, másoknak nem fog. 50-et én nem vennék.
2023. júl. 25. 09:53
 13/24 anonim ***** válasza:

Előre semmiből sem érdemes sokat betárazni. Menet közben látni fogod, miből mennyire van szükség.

Pici babára szerintem a legpraktikusabb bodyt és rugdalózót adni. Ezeket össze lehet patentolni a két lába között. Az egyéb babaruhák cukik meg minden, de a harmadik percben az egész hóbelebanc felgyűrődik a gyerek nyakáig. A babazokni meg vagy bevág, vagy lecsúszik.

10-12 bodynak meg rugdalózónak elégnek kell lennie 2-3 napra, utána úgyis mosni kell. Ha úgy látod hogy kevés, lehet még venni.

2023. júl. 25. 10:13
 14/24 anonim ***** válasza:
Ruhákat kb a 28-30. héttől kezdtem el venni, addig inkább csak a szükséges babacuccokat vettem meg. 56-62-es ruhákat vettem de csak pár db-ot mert kaptunk egy csomót. 68-asunk viszont nincsen. Amit nekem mondtak, hogy legyen: 6 db rövid body, 6 db hosszú body, 2 nadrág, kiszokni 6 db, rugdalózó 4 db, (ha nyári baba, akkor napozó is 2-3 db), kardigán vagy pulcsi 1 db ha nyári, ha téli akkor nyilván több, sapka 2 db. Nyilván ha téli a baba, akkor kiskabát meg overál ilyeneket érdemes még beszerezni, de ezek az alap dolgok. Aztán ha itt a pici, akkor tudsz még rendelni meg venni neki ruhákat.
2023. júl. 25. 10:18
 15/24 anonim ***** válasza:

56-os az kell mindenkeppen, de ez a meret biztosan nem lesz nagy egy 2-3 honapos gyerekre. A nagy atlag ezt a meretet max 1 honapig hordja, de a babak eltero utemben fejlodnek. Illetve alkatfuggo is, lehet, hogy a ruha meg hosszban jo lenne, de szelteben novi ki, ilyen is van.

Kisfiam most 3 honapos, hamarosan a 68-as meretet novi ki. Pedig ugye a kovetkezo mar a 74-es lesz, ami elvileg 6-9 honaposra valo lenne, szoval emiatt meg jo is, hogy nem nagyon vasaroltam be elore, mert fingom nem lett volna, hogy melyik evszakban milyen ruhameret lesz a nyero :D

2023. júl. 25. 10:21
 16/24 anonim ***** válasza:

Leírom azokat a ruhadarabokat amiket megvettem, de soha nem adtam rá 56-62-bol: nadrág, kisnadrag, zokni, póló, pulcsi, kabát, cipő.

Ami kell: body, rugi (talpas). Póló meg pulcsi olyan 1 éves kortól kellett.

2023. júl. 25. 10:32
 17/24 anonim ***** válasza:

Általában az 50-es méret az, ami vagy kell, vagy nem.

56-os jó szokott lenni pár hétig. Ezt a méretet érdemes venni kezdésnek.

Hogy mennyit? Eleinte napi 3 átöltözéssel kell számolni, hiszen idő mire kitapasztalod melyik pelus válik be és mennyire szorosra kell csatolni a tépőzárat. Lesznek balesetek. Illetve a tejet is gyakran visszabukják a babák, úgyhogy amiatt is szükséges lehet átöltözni.

Szóval én vennék 56-os méretből minimum 10 db bodyt,7 rugit, 3 talpas nadrágot.

1 meleg overált (ha őszi/téli baba lesz).

1 vastag megkötős sapkát.

2 vékony megkötő nélküli sapkát.

Esetleg 1 pár karmolás elleni kesztyűt, mert gyakran hosszú körömmel születnek és kikarmolhatják az arcukat.

Aztán kb 1-2 hónapos kortól jön a 62-es méret. Nyílván attól függ milyen paraméterekkel születik a baba.

2023. júl. 25. 11:38
 18/24 anonim ***** válasza:

Figyelj, ha 180cm és több vagy te is meg a férjed is, akkor várható, hogy a baba is nagyobb lesz, de ha átlagos méretekkel rendelkeztek, a baba is átlagos lesz nagy valoszinuseggek, szóval nyugodtan vegyél 56os dolgokat. Attól függ, mikor születik, előző válaszoló írta, hogy nem használta ki pl a zoknit, az én nyári babamon az első hetekben sokszor csak body vagy napozó és zokni volt.

Pólókat tenyleg ne vegyél. Főleg body kell (az első hónapokban az elöl gombolos sokkal praktikusabb), rugi, vagy kisnadrág, hideg hónapokra harisnya.

2023. júl. 25. 12:43
 19/24 anonim ***** válasza:
51 centivel született a lányom, 2 hónapig hordott 56-os ruhákat. Elsőre keveset vettem ebből a méretből, aztán miután hazajöttünk a kórházból, még rendeltem párat. Nagyobb méretekből betáraztam előre leárazásokon, marketplacen.
2023. júl. 25. 12:52
 20/24 anonim ***** válasza:

A sima bodykat alulrol, a lab felol is rajuk lehet adni, igy nem kell a fejukon athuzni.

Hatha valakinek ez hasznos tanacs lesz, 3 honapos kisfiamat meg mindig igy oltoztetem, mert gyuloli, ha a fejen athuzok valamit.

Az atlapolos body nekem nem jott be, mire megtalalom mit hova kell patentolni, addigra megoszulok, a gyerek meg kiborul. De en tuti, hogy bena vagyok hozza, sose volt jo kezugyessegem 🤣

Viszont sokan szeretik, egy probat meger az is.

2023. júl. 25. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!