Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pontosan mi okozza a terhesség...

Pontosan mi okozza a terhességi tüneteket? Van egyáltalán olyan, akinek meg sem kottyan az egész?

Figyelt kérdés

Eddig még elég kevés olyan kismamával találkoztam, aki szinte tünetmentesen élte meg a várandósságot, a többség végigszenvedte, mert minden baja volt.

De sosem értettem, hogy a terhesség miért nem zajlhat teljesen könnyen, minden rosszullét, tünet nélkül?

2023. júl. 23. 15:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert mindenkinek máshogy reagál a szervezete a növekvő hcg hormonra.

Főleg az első időkben brutálisan megugrik a szintje, és nem mindenki szervezete viseli ezt jól.

Az, hogy valaki mégis, arra nincs tudományos magyarázat.

2023. júl. 23. 15:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én az elejétől a végéig hánytam. A környezetemben meg senki. Nagyon sok nőt ismerek, akinek nem volt terhességgel kapcsolatos rosszulléte, nem olyan gyakori.
2023. júl. 23. 15:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem soha semmi bajom nem volt,kivéve az utolsó hónapi aranyeret.4 gyerekem van.Egyszer sem hánytam,szédültem,vagy ilyesmi.
2023. júl. 23. 15:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Kétszer voltam terhes, sosem volt hányingerem, sőt semmi panaszom
2023. júl. 23. 16:32
 5/10 anonim ***** válasza:
49%

Nekem sem volt semmi bajom.

Egyszer valahol azt olvastam, hogy a szervezet valami fertőzésnek vagy parazitának vagy ilyesminek észleli a terhességet (mégiscsak megtapad valami és elkezd a gazdatestben fejlődni azt szipolyozva), ezért van ez a rosszullét meg hányás dolog, lehet, hogy egyáltalán nem igaz, de azért lenne benne logika

2023. júl. 23. 16:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmi tünetem nem volt. Azért érzed így, mert akinek nem volt baja az nem hangoztatja.
2023. júl. 23. 17:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Kb 2 hétig voltam hányingeres, elesettebb az első trimeszterben, meg álmos. Utána igazából egy-egy hőhullám vége tett csak be a 2. Trimeszterben, de az nem terhesen is így lett volna... Azon túl nagyon jól voltam, egészen a végéig amikor már mentálisan voltam fáradt a nagy várakozásban. :)
2023. júl. 23. 20:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem hogy két embernél más, de ugyanannál az embernél is lehet eltérő két terhesség.

Nekem első nagyon rossz volt, második fele annyira rossz sem volt.

2023. júl. 23. 20:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem semmilyen tünetem nem volt,se émelygés,se hányás,se gyengeség.Energikusabb voltam mint bármikor máskor.Az utolsó hónapban lett nehezebb,de csak a nagy pocakom miatt,
2023. júl. 23. 20:26
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Igen, egyébként a szülés is ugyanilyen.

Azért olvasni szinte csak "rémsztorikat" az interneten és itt Gyakorin, mert általában azokban semmi izgalmasat, érdekeset nem találnak az emberek, hanem sokkal inkább a rossz és hosszú történetekben.

2023. júl. 24. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!