Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet strandolni terhesen?

Lehet strandolni terhesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma vagyok 7+4 hetes kismama és nem tudom, hogy mehetek -e strandra. Az orvosom azt mondta lehet úszni, de konkrétat nem mondott, hogy hol. A velencei tóban vagy a Rukkel tónál szeretnék fürdeni. A dokihoz majd csak 24.-én megyek vissza, de addig megőrülök a 38 fokban és marhára zavar hogy minden ismerősöm küldi a képet a strandról, hogy nem-e megyek. Borzasztóan faj a szívem miatta. Szerintetek mehetek vagy nem?

A rendes strandokon mindig el kapok valami fertőzést ezért az most ki zárom viszont a tavakban eddig még sosem kaptam el semmit. Szerintetek?

2023. júl. 15. 13:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
73%

En biztos nem mennek, nem is mentem bele terhesen. Se toba, se folyoba. Igy, hogy irod, hogy fogekony is vagy ra... Biztos nem. De tuti h fogjak irni, hogy persze nyugodtan. Csak ha utana bajod lesz, mert ugye a pakliban benne van akarki akarmit mond, neked kell dokihoz jarkalni es aggodni. En ezt merlegelve kihagytam

Viszont kánikulában napon se igazan jo sokaog tartozkodni illetve napozni se ajánlatos. 11-4ig szerintem kb kibírhatatlan kint lenni is.

2023. júl. 15. 13:47
 2/19 anonim ***** válasza:
77%
Eszembe nem jutna kockáztatni, hogy összeszedjek valamit
2023. júl. 15. 13:48
 3/19 Bogica0616 ***** válasza:
82%
Terhesen megfogékonyabb az ember a fertőzésre. Én nem kockáztatnák, de az én vagyok. Neked kell dönteni. Amúgy lehet természetes vizekben fürdeni.
2023. júl. 15. 13:57
 4/19 A kérdező kommentje:
Na jó és meg egy hulye kérdésem lenne….úszó tampont lehet használni, ami olajos és nem megy be tole a viz?
 5/19 anonim ***** válasza:
87%
Ez is csak Magyarországon divat. Gondold a tengerparti orszagokba terhesen nem mennek a vízbe, partra? Ha kijossz a vízből vegyél száraz bugyit.
 6/19 anonim ***** válasza:
72%

4, en ugy olvastam az kb halottnak a csok.

Szerintem inkabb bird ki ezt a nyarat. Majd jovore uszol :)

2023. júl. 15. 14:02
 7/19 anonim ***** válasza:
77%
Én még sajnos nem vagyok terhes, de az a terv. Természetes vízbe megyek uszoda tapasszal. Azt gondoltam, így terhesen is mernék, de mióta volt egy vetélésem, paramami lettem, szóval szerintem kihagynám. Pedig évek óta nem voltam (más okból). Én is minden ilyen fertőzésre fogékony vagyok. De amúgy dokik a természetes vizet ajánlják.
2023. júl. 15. 14:12
 8/19 anonim ***** válasza:
70%

Teljes biztonsággal csakis otthon a saját medencédben fürödhetsz, amiről tudod, hogy tiszta és azt is tudod, hogy kik lubickolnak benne, milyen nyavajával.

Illetve ugyanilyen biztonságos még a sós tengervíz is.

Persze mindkettő csakis akkor, ha a méhszáj zárt és problémamentes a terhesség!

Illetve meleg vízben nem szabad fürdeni, mert vérbőséget okoz és így vetélést vagy koraszülést is okozhat.

Ezen kívül, ha kijöttél a vízből azonnal száraz bugyit kell felvenni!

Strand, termálvíz, tavak nem javasoltak terhesség alatt!

Ha nagyon nem bírod ki, akkor combközépig belemehetsz.

Úszótampon tilos, mert azzal csak felviszed a fertőzést!

2023. júl. 15. 14:23
 9/19 anonim ***** válasza:
87%
A #8 válaszolóval ellentétben én úgy tudom, hogy pont a természetes vizek, tavak a biztonságosabbak. A strand a problémás, ahol sok ember van egy viszonylag kicsi vízben.
2023. júl. 15. 14:42
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Tenger azért picit más és az sós víz.Én nem mennék bele tóba, medence meg nagyon veszélyes fertőzés miatt.
2023. júl. 15. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!