Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miben különbözik a második...

Miben különbözik a második terhesség az elsőtől?

Figyelt kérdés
6 hétben járok egyenlőre semmi olyat nem érzek mint az elsőnél. Nincs mellfeszülés,hányás sem szédülés..szagokra sem lettem érzékeny..egyenlőre fáradtság, szúró érzés az alhasamban bal oldalt és puffadás..

2023. júl. 13. 12:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hogy ott a nagyobb, legalábbis nálam ez volt a különbség :) 1,5 éves volt a lányom, amikor teherbe estem a kicsivel, az volt a különbség, hogy most nem volt időm és lehetőségem pihenni, amikor szerettem volna, nyugiban hányni hajnalban, mert igenis jött a gyerek és ott toporzékolt körülöttem mindig. Akkor is menni kellett játszóterezni, amikor a hátam közepére nem kívántam az egészet, akkor is fel kellett venni az ölembe a gyereket, amikor már nagy pocakom volt és a létezés magában is fájt, nemhogy így. Olyan, hogy 38 hetes pocakkal ne fuss, mert baj lesz belőle, nem opció, amikor a 2+ éves nekiindul a futóbiciklivel, szóval a nőgyógyászom hiába mondta 24 hetesen már, hogy nyílogat a méhszáj, maradjak a hátsómon, én vállat vontam, hogy a már meglévő gyerekkel beszélje meg, nekem erre nincs kapacitásom (ugyan férjem is és anyósom is abszolút jelen vannak és segítenek, mindketten dolgoznak, nyilván a gyerekek velem vannak többet).

A szülés ebből a szempontból jó volt, 2 nap áldott béke, amikor tényleg nyugiban ülhettem a hátsómon :D

A tüneteket nem tudom, nem sok időm volt a terhességgel foglalkozni. A hátam fájt, sokkal hamarabb jöttek a jóslók (gondolom a pihenés hiánya és a 12 kilós nagyobb rendszeres emelgetése miatt), de a hányinger/hányás, aluszékonyság az első trimeszterben az elég egyértelműen befigyelt. Meg egy terhesség alatti depresszió, ami szerencsére a szüléssel elmúlt, egy rövid baby blues után visszatértem az eredeti önmagamhoz (csak fáradtabb kiadásban).

2023. júl. 13. 12:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a másodiknál nem volt olyam borzalmas gyonorsavam és nem vitesedtem, de ezen kívül ugyanúgy semmi bajom nem volt
2023. júl. 13. 13:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szokták mondani, nincs 2 egyforma terhesség... ez nagyon egyénfüggő.

Nekem az első azon kivül, hogy bőtt a hasam, semmi. Vegig a 38.hétig dolgoztam, nem fájt semmim, nem voltak rosszulleteim, tényleg csak nőtt a hasam és ennyi.

Ellenben a második....

Nem volt elég, hogy ott volt a 2évesem, pihennem lehetetlen volt. Pokoli reggeli rosszulléteim voltak, majdnem kórház lett vészes hányás miatt.

7x véreztem.

Az egész terhesség alatt görcsöltem, a derekammal küzdöttem, a végere erre már inekciót kaptam. A savam marta a torkom 9 hónapig.

Brutális volt. Nekem 9 honap instant szenvedés volt a 2.

2023. júl. 13. 13:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt se tudtam hanyadik hétben vok😅

Sokkal természetesebbnek vettem a dolgot. Nem minden gondolatom a mit kell még venni, ez árt e a babának stb volt.

Nem voltam elsőre se egy paramami típus, de második terhességnél tényleg nem voltak már azok a tipikus terhes gondolataim.

2023. júl. 13. 13:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Bocsi elküldtem.

Szóval testileg pedig semmi. Elsőre se volt tünetem, a 2. nál sem volt semmi

2023. júl. 13. 13:53
 6/8 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem másodjára az ember eleve kevésbé figyelgeti magát, mert nincs ideje rá, illetve kevésbé beszél be magának tüneteket is.
2023. júl. 13. 14:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Az első 14 hét hányáson kívül egy álomterhesség volt, még a szülés napján is olyan voltam, mint bármikor. A másodikkal vérzéssel kezdtünk, aztán szintén 14 hét hányás, sokkal nagyobb a hasam, úgyhogy alig férek el magamban, az elsővel megúsztam, de a másodikkal tiszta csíkos lettem mindenhol (pedig ugyanolyan keveset híztam, mint az elsővel). Kicsit kevésbé bolondulok meg a végén, mint az elsővel, van aki eltereli a figyelmem. De így is várom már nagyon, hogy szüljek. A babaszobát sem a 22. héten kezdtem el megcsinálni, mint az elsővel, hanem 32. héten festés, 36. héten bútor vásárlás és szerelés, 37. héten bepakoltam a rucikat, összeraktam a kórházi táskát és várom a csodát. :)
2023. júl. 13. 15:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Ugyanolyan volt. Tünet, komplikáció semmi, tudtam, hol tartunk, izgultam, vártam. ❤️ Csak ott volt a nagylányom, ennyi változott.
2023. júl. 13. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!