Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hónapos terhesen vinnètek a...

7 hónapos terhesen vinnètek a másik gyereket oviba nyáron?

Figyelt kérdés
Egyre nehezebben mozgok, hamar kifulladok, sokszor már főzni sincs erőm,nem a gyerekkel játszani. Úgy gondoltam,hogy a nyári leállás (1hónap) alatt nem viszem másik oviba,de ha vége,viszem,mert neki is jobb gyerekek között. Hát az óvónő beszólt,hogy ha itthon vagyok,minek viszem. Pedig csak ebédig lenne,utána hoznám haza.
2023. júl. 10. 15:41
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
38%
19 👏👏👏👏
2023. júl. 10. 19:50
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. Örülnék,hogy nem kell korán kelnem. És a gyereket is rászoktatnám a későn kelésre😁
2023. júl. 10. 20:04
 23/37 anonim ***** válasza:
63%
Jajj persze a gyereknek jobb gyerekek között lenni. Persze, mivel ott legalább foglalkoznak vele. Ezt meg hogy "én kevés vagyok neki" mimdig azok a szülők mondják, akik ha velük van a gyerek nem foglalkoznak vele. Ezt hamarabb is átgondolhattad volna és úgy vállalni masodik gyereket. Nem az első kárára.
2023. júl. 10. 22:59
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ha nem elkerülhetetlen.
2023. júl. 11. 02:09
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem vinném, de nem is lehetne már, hiszen valamikor májusban le kellett adni, hogy ki kér ügyeletet
2023. júl. 11. 06:34
 26/37 anonim ***** válasza:
9%

19#

1. Azért mert valaki szül, illetve Anya még ugyan úgy jár neki is a pihenés, az Én idő. El kellene végre ezt felejteni, hogy valaki csak is akkor lehet jó anya , ha folyton folyvást csak is a gyereke körül repked. 🙄

2. Azért mert nincs jól.

3. Azért mert a kistesónak is anyának is megjár a meghitt első időszak. Plusz a gyermekágyi pihenés.

4. Azért mert ez a részedről megint csak társadalmi elvárás. Mert hát ugye csak úgy a jó, ha az anya éjjel nappal a gyerek seggében van 🙄 Milyen érdekes, hogy egyedül csak is M.o-n lehetnek a nők ilyen sokáig otthon a gyerekkel. A világ másik országaiban nem csinálnak abból problémát ha a gyerek bölcsis vagy ovis.

5. Mert minden nőnek elege lehet egy kicsit a gyerekéből, még ha szereti is.

6. Mert nem mindenki csüng majom szeretettel a gyerekén, csak mert a szomszéd Piri ezt várja el.

7. Mert a gyerek az alatt a pár óra alatt is lefáradhat.

8. Ha a gyermek szeret oviba járni miért ne? Csak mert szerinted nem helyes? A gyereknek folyton az anyján szoknyáján kell ülni?

9. Ha anya nem tudja másképp biztosítani a gyermek társaságot.

10. Mert nekik így kényelmes.

Összességében el kellene fogadnod, hogy nem csak az lehet normális ahogy Te csinálod.

Nem lenne szabad mást megszólnod, bármi féle bűntudatot kelteni benne, mert neki mások az igényei..és nem, nem a gyereket veszélyezteti ezzel. ☝️

Rohadtul semmi közöd, mások hogyan élik az életüket, és nem, jogod sincs megmondani, csak mert nem egyezik a te kis világoddal.

2023. júl. 11. 08:12
 27/37 anonim ***** válasza:
14%

Kedves utolsó válaszoló. Maximálisan egyetértek minden szavaddal. Korábban írtam már ide én is, hogy mindenki azt csinál amit akar, és senki véleményével ne foglalkozzon. Le is lettem pontozva. Mert ez megy itt folyamatosan. Az ítélkezés. Mert csak az a jó anya, aki 0-24 órában a gyereken csüng. Aki már kicsit odaadja a mamának, vagy uram bocsá, óvodába járatja, az maga a földre szállt Antikrisztus.

Én sokszor elhoztam a lányomat oviból ebéd után. Miénk volt a délután, csavarogtunk.

De bizony néha olyan is volt, hogy mehettem volna érte ebéd után, mert végeztem a dolgaimmal, de hazamentem és pihentem, vagy elmentem valamerre. Mert nem abból áll az élet, hogy állandóan csak a gyerekkel legyünk. Néha kell az embernek pihenés, saját program, én-idő.

2023. júl. 11. 08:54
 28/37 anonim ***** válasza:
78%

"Ne ítélkezzünk" - hát hogyne. Sokkal ártatlanabb kérdésekben, pl. csoki vagy képernyőzés persze mehet az ítélkezés ezerrel, azt nyugodtan le lehet írni, hogy aki édességet ad a gyerekének, vagy időnként leülteti a rajzfilm elé, az mekkora szaranya, és minek szül, ha nem képes foglalkozni vele. De amikor valaki azért akar megszabadulni a nagyobbik gyerekétől, mert útban van a kicsi mellett, akkor már rögtön "csinálják úgy, ahogy az nekik a leginkább megfelelő", akkor jön a "boldog Anya - boldog gyerek", "Anyának is jár az éndiő", "Anya sem szakadhat bele az egész napos gyerekezésbe", meg a többi bullshit.

Napi fél óra énidő, amíg a gyerek megnéz egy rajzfilmet, egyenes út a pokolba. Az egész napos énidő, amíg a gyereket a nyári szünetben is az oviban aszalom, teljesen rendben van.

Nem érzitek, hogy ez így mennyire álszent?

2023. júl. 11. 09:25
 29/37 anonim ***** válasza:
16%

Sokkal nagyobb álszent, aki folyton a gyereke seggében van, mindent kontrollálni akar, csak nehogy felmerje vállalni, hogy néha ő is leakasztaná a gyerekét. Helyette inkább habzó szájjal szajkózza, hogy az ilyen :" minek szült, bezzeg ő sosem passzolja le a gyereket " és hasonló bullshit, csak nehogy megszólja valaki...

Nem attól fog valaki többet foglalkozni a gyerekével, hogy csak körülötte forog.

Nem attól leszel jó anya, ha folyton másoknak akarsz megfelelni, attól sem ha 0-24' a gyermekeddel vagy.

Ideje lenne befejezni a mások leszólását, csak mert másképp csinálja, másképp éli az életét , másképp éli meg az anyaságot.

Nem neked kell megfelelnie, hanem saját magának. ☝️

2023. júl. 11. 09:49
 30/37 anonim ***** válasza:
67%

Ha nem érzed a különbséget a "néha kell egy kis szusszanás a gyerek mellől" és az "annyira nem bírom őt elviselni, hogy inkább nyári szünetben is minden nap oviba küldöm" között, akkor tényleg felesleges beszélgetnünk. A második kategóriába tartozó szülőt igenis leszólom.

Ahogy egyébként te is leszólod azt, aki a nyári szünetet szívesen tölti a gyerekével, mert szerinted az ilyen "folyton a gyereke seggében van, mindent kontrollálni akar". Ugye.

Egyébként attól még, hogy a gyerekeimet ovis korukban nem pattintottam le feleslegesen, még szuper, önálló gyerekek lettek. Most pl.mindkettő ottalvós táborban van, ahova maguktól, örömmel mentek, és nem is különösebben hiányzom nekik. Szépen maguktól kibújtak a "seggemből" amikor megértek rá.

2023. júl. 11. 09:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!