Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig ürül a hematóma?

Meddig ürül a hematóma?

Figyelt kérdés

Tegnap a semmiből elöntött az élénk színű vér, pár óra múlva sikerült bejutni ultrahangra, hematóma van a petezsák mögött. A vérzés csillapodott pár óra alatt, barnázás maradt csak. A mai napon minimális barnázás volt, délután már nem észleltem váladékot. Most este azonban újra élénkebb színű vér jelentkezett, rózsaszínes-pirosas.

Azt olvasom, hogy a legtöbb kismamának barnázás jelentkezik, van olyan, aki akár napokig tapasztalt élénk vérzést is?

Ágyban fekszem, szedem a gyógyszereket, de nagyon aggódom. 9+6 hetes vagyok.

2023. júl. 7. 19:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nagyon sok mindentől függ. Hogy mekkora, hol van, kiürül teljesen vagy felszívódik.

Én például nem is tudtam róla, egyszer elöntött a vér és ki is ürült akkor, a továbbiakban se vérzés, se barnázás nem volt.

Senki nem fogja tudni megmondani, neked meddig fog tartani. Majd megnézik minden alkalommal, aztán egyszer csak azt mondják már nincs ott. Türelem.

2023. júl. 7. 19:16
 2/8 A kérdező kommentje:

Persze, tudom, hogy ezt így előre senki nem tudja megmondani, inkább csak tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Ez az élénk szín zavar leginkább, illetve a mennyisége. Nem pecsételés, annál erősebb.

Méretre 21,5 mm x 11,5 mm és a petezsák mögött van.

Köszönöm a választ, 1-es!

2023. júl. 7. 19:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló méret 11 hetesen volt nekem

Kórházban voltam 2 hétig

5 nap tünetmentesen engedtek ki..

(38. Hétben vagyok azóta)

2023. júl. 7. 19:45
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedves 3-as! Köszönöm a választ! Neked is volt élénkebb piros-rózsaszínes vérzésed?

Valahogy ez a hirtelen vérzés, meg a színe megijeszt. Kicsit szurkál is az alhasam ilyenkor.

2023. júl. 7. 19:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
6. és 11. hét között véreztem. Hol jobban, hol kevésbé. Volt amikor néhány napra elállt. Több alkalommal ömlött a vér, mint egy erős menstruáció. Nem lett baj.
2023. júl. 7. 20:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Huh, az igen, remélem sok ilyen erősen vérzős alkalom már nem lesz, teljesen kikészít. Köszönöm 5-ös a hozzászólást, örülök, hogy minden jól alakult! :)
2023. júl. 7. 20:32
 7/8 anonim ***** válasza:

4

Engem brutál elöntött, mint amikor megjön

A lilás pirosas élénk sorban

Azonnal kórház

Ott csak a tisztaságin volt pici

Azonnal kaptam szurit

Majd felvettek osztàlyra

Ott infúziót is

Majd 2 nap múlva jőtt pecsèt pici rózsaszín

3 nap múlva nagyon alvadt..

Aztàn màr azt mindták, hogy nem az 5 napot vàrjuk meg, hanem szívódjon fel, szervesüljön, mert felvált a lepény

3*2 magnesii citricit szedek azóta, így görcs nem volt

Annyit àrnyalok a képen, hogy nálam 2 baba van a pocakban, de a hematóma szempontjából nem szàmít.

2023. júl. 8. 07:12
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó, köszönöm a válaszod!

Az én várandósságom is ikreknek indult, de a 7+5 hetes ultrahangon már csak egy petezsák volt. Nem tudom, hogy van-e bármi köze a hematómához.

Pozitív teszt óta szedek 3x2 Utrogestant (meg még ezer dolgot), a vérzés óta pedig szintén Magneziumot és Rutascorbint. Az orvosom annyit mondott, hogy akkor menjek kórházba, ha nagy a vérzés mennyisége, addig itthon is fekhetek. Megnézett ultrahanggal, véreztem is közben, de azt ő kevésnek ítélte meg abban a pillanatban.

Ma reggel már megint véreztem, csöpög belőlem, de félig, vagy negyedig sem tölt meg egy betétet. Ha távozott egy adag vér, abbamarad órákra, csak sötétbarna maszatolás van. A vérzés is inkább sötétpiros, nem élénk mint első nap. Eddig legalábbis. Bocsánat a részletességért.

Minden jót Nektek Utolsó, remélem mindannyian szerencsésen kijövünk ebből!

2023. júl. 8. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!