Lombikos anyukák! Valóban előbb indult be a szülés a várt kb 40. hétnél?
Az orvosom féltett a koraszüléstől, mert elég hamar rövidült a méhnyakam, de annyira bevált a sok pihenés, hogy 41. betöltött hétre már elő voltam jegyezve indításra. Végül 40+4 hetesen szültem.
Szerintem statisztikailag azért jöhet ki rövidebbre a természetes fogantatáshoz képest a lombikos várandósságok hossza, mert gyakoribb az ikerterhesség (ott eleve nem hordják végig), plusz a nőknél lehetnek olyan egészségügyi problémák, amik miatt előbb kell befejezni a terhességet.
Szintén lombikos ismerősömnél 32. hétben jelentkezett a toxémia (ez mondjuk sima terheseknél is esélyes), sürgősségi császár lett.
Szerintem ha statisztikailag nézzük nem csak a lombikos, hanem a spontán fogant babáknál is több születik meg a 40. hét előtt, mint a 40. héten vagy azután.
(A családomban egy ember van, aki a kiírt napon született, mindenki más hamarabb. Vagy elég megnézni a kismamás csoportok posztjait, a babák nagyobbik része inkább a 38-39. héten születik)
Úgy értettem, hogy valószínűleg átlagban a lombikos terhességek rövidebbek, mint a természetesek. Nem a terminuson volt a hangsúly.
Nekem lombikos és 41.hétre be kellett feküdnöm mert nem akart beindulni.2 nap után indították.
Mondtam nehezen jött össze de ki sem akar jönni 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!