Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen alapból nő a tsh...

Terhesen alapból nő a tsh érték? Járt így valaki? (7,24 a tsh-m)

Figyelt kérdés

Sziasztok:(

6 hetes terhes vagyok, uh-n még nem voltam, 2 hét múlva kell mennem..

Februárban voltam 5,4-es tsh miatt. Kaptam 25mcg letroxot kétnaponta. Levitte 2,4-re áprilisra.

Június végén pozitívat teszteltem és ma voltam vérvételen, h visszamenjek dokihoz és 7,24.

Nem tudom mit csináljak, hogy emeljek az adagomon..., míg nem jutok vissza hozzá. Remélem mihamarabb még a héten elmehetek.

Félek a vetéléstől, a fejlődési rendellenességtől, nem akarom, neki még ezt a betegséget sem, elég, hogy nekem ilyen bajom van.:((((

Alapból így felment volna vajon az értékem? Vagy esetleg lehet az oka, hogy teherbeestem és amiatt emelkedett meg nagyon a szint és ezért több letroxra lesz szükség.

El vagyok keseredve, mert rosszabb a tsh-m, mint volt.

2023. júl. 3. 22:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
És megnyugtattatok azzal kapcsolatban is, hogy bátran szedjem egyből az 50-est most már nem félek, hiszek benne, hogy ez kell nekem és minden rendben lesz így. ❤!
2023. júl. 4. 18:51
 12/18 A kérdező kommentje:

50mcg-t kell szednem holnaptól, váltottunk gyógyszert, egy olyat, ami lassabban szívódik fel, nem olyan erős, mint a letrox az erős mellfájdalom miatt.

Bízok benne, hogy már ez a fajta gyógyszer nem fog mellfájdalmat okozni.

Doktor úr rendes volt, mondta sajnos van pici vetélési veszély, de jó, hogy most elkezdem a gyógyszert és látott már ellen példát, hogy nem vetéltek el ilyen magasságú tsh mellett. Mondta bizakodjak pozitívan. És akkor 2 hét múlva végre kiderül...

2023. júl. 5. 17:17
 13/18 anonim ***** válasza:
12# azért jól le lettem pontozva...(gondolom nem te voltál). Pedig igenis okozhat vetélést a magas tsh.
2023. júl. 5. 18:46
 14/18 A kérdező kommentje:

Nem én pontoztalak le valóban. Doktor úr mondta, hogy van egy kis esély arra, hogy elvetéljek sajnos, így én fel vagyok készülve a legrosszabbra, hogy lehet 2 hét múlva azt mondja az orvos, hogy műtét és kaparás, hacsak addig nem fogok elkezdeni vérezni és görcsölni.

Annyiban megnyugtatott, hogy ez az érték még nem okozz szellemi károsodást, és sokan nem is nézetik, nem kezdenek el gyógyszert szedni, hanem így visznek végig egy terhességet.

Én elkezdtem szedni, remélem minden rendben lesz.

Az első éjszaka mikor megtudtam, hogy 2,4-ről felment 7,24-re terhesen, akkor nem tudtam aludni és minden 20. Percben sírva keltem fel, hogy itt a vég, hamarosan vetélek és nem tudom hogy éljem túl.

Már most feldolgoztam. Már most nem sírok, ha elvetélek akkor elvetélek, ez van, sajnos nem tudok már mit tenni.:(

2023. júl. 6. 11:41
 15/18 anonim ***** válasza:
14# azért ennyire nem drámai a helyzet szerintem. Tényleg sokan nem is nézetik, akik nem szedtek eddig rá semmit és nem is tudják, hogy ilyen bajuk van. De azt sem szeretem mikor elbagatelizàljàk, azért mert nekik nem volt gond. Szurkolok.
2023. júl. 6. 13:05
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
9-es vagyok. Nem lesz semmi baj. Rengeteg esetet láttam a kórházban, ennél nagyobb értékekkel vittek végig terhességeket nők. Vagy van, aki nem is nézeti.. Mondhatnék rengeteg példát, de nem ez a lényeg. A vetélés több dolog miatt is megtörténhet első trimeszterben, de nem élhetünk úgy, hogy attól rettegünk. Ez egyáltalán nem olyan vészes érték és mostmár a kezelés is be van állítva. Kitartást és pozitív gondolatokat! Majd írd meg mit mond a doki 2 hét múlva :)
2023. júl. 6. 13:09
 17/18 A kérdező kommentje:

Rendben nagyon szépen köszönöm a kommenteteket! 😊❤ Mindenképpen megírom majd, nagyon boldogok lennénk, ha ott lenne a pocakban a baba:) Próbálom elterelni 2 hétig a gondolatom^.^

Màr lement 2 es fél hét :D amióta felhívtam doktor urat:D úgyhogy màr ez a 2 hét :D

2023. júl. 6. 20:37
 18/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező hogy alakult azóta?
2023. szept. 18. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!